FOTO Programul „ARC” Sulina 2019 a fost deschis de premierul Viorica Dăncilă și președintele CJ Tulcea, Horia Teodorescu

Programul de tabere pentru copiii români din diaspora „ARC”, ediția 2019 a demarat în prezența oficialităților locale și ale Guvernului. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, împreună cu premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, ministrul Românilor de Pretutindeni, Natalia Intotero, si alți demnitari și oficiali români au deschis, la Sulina, Programul de tabere pentru copiii români din diaspora „ARC”, ediția 2019.

Programului de tabere „ARC”, implementat de Ministerul Românilor de Pretutindeni, în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului și destinat elevilor şi tinerilor români de pretutindeni, va fi, începând din acest an, organizat în patru centre de agrement pentru copii din țară, mai exact la Sulina, jud. Tulcea (2 iulie – 27 august 2019) Oglinzi, jud. Neamţ, Căprioara, jud. Hunedoara, Săcelu, jud. Gorj (1 iulie – 12 august 2019), în serii consecutive de câte şapte zile.

„Suntem cu toţii români și nu cred că trebuie să ne pierdem identitatea într-o lume atât de diversă, iar pentru că simţim româneşte trebuie să păstrăm vii legăturile dintre noi! Alături de Premierul Viorica Dăncilă, am deschis astăzi programul de tabere «ARC» de la Sulina, iar acesta a fost mesajul meu către participanții de anul acesta, copiii din comunităţile de români din afara graniţelor. Ateliere de limbă română, istorie, pictură și creație, de exersare a tradițiilor românești și activități sportive sau dansuri sunt doar câteva dintre lucrurile care îi așteaptă pe copii zilele următoare, în urma cărora, sper eu, vor pleca cu România în inimă!”, a declarat, în deschiderea evenimentului, președintele Horia Teodorescu.

Programul va reuni peste 3.000 de elevi şi tineri români din ţările aflate în jurul graniţelor şi Balcani, precum şi din diaspora. Activităţile organizate în cadrul Programului se vor axa pe dezvoltarea abilităţilor de comunicare în limba română, pe informarea participanţilor asupra istoriei românilor şi aprofundarea cunoştinţelor de cultură şi civilizaţie românească.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*