FOTO Primăria comunei Ceamurlia de Jos investește în modernizarea și revitalizarea căminului cultural din satul Lunca

Primăria comunei Ceamurlia de Jos investește în modernizarea și revitalizarea căminului cultural din satul Lunca

Într-un efort de a promova și conserva patrimoniul cultural local, Primăria comunei Ceamurlia de Jos a inițiat un important proiect de reabilitare, modernizare și dotare a căminului cultural din satul Lunca. Proiectul, care a obținut finanțare prin PNDR, Măsura 7 – Submăsura 7.6 – „Investiții asociate cu protejarea patrimoniului cultural”, reflectă angajamentul administrației locale în susținerea vieții culturale și tradițiilor comunității.

Căminul cultural, construit în anul 1965 și renovat anterior în 2008, va beneficia acum de îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește infrastructura și dotările sale. După ce cererea de finanțare a fost depusă în anul 2019, proiectul a fost aprobat în anul 2020, iar contractul de lucrări a fost semnat în data de 30 decembrie 2022. Valoarea totală a proiectului este de 3.052.222 de lei, din care suma eligibilă este de 2.281.490 de lei.

Primarul Dumitru Stan a subliniat importanța acestui proiect pentru comunitatea locală.

„Reabilitarea, modernizarea și dotarea căminului cultural din satul Lunca reprezintă un pas esențial în promovarea și păstrarea tradițiilor noastre. Această investiție va crea un spațiu modern și funcțional, unde locuitorii noștri se vor putea bucura de evenimente culturale diverse și unde tinerii vor avea ocazia de a învăța și de a se conecta cu valorile istorice și artistice ale comunității”, a declarat edilul.

Potrivit acestuia, lucrările ce se vor realiza vor acoperi o gamă largă de aspecte. Astfel, vor fi efectuate finisaje atât în interiorul, cât și în exteriorul clădirii, va fi instalată o centrală termică și un sistem de climatizare modern, se vor amenaja spații pentru centrala și grupurile sanitare, vor fi refăcute aleile pietonale, precum și rețelele de apă și canalizare. De asemenea, căminul cultural va fi dotat cu mobilier și echipamente necesare, inclusiv costume populare dobrogene și bulgărești, pentru a promova tradițiile locale și pentru a oferi un cadru propice pentru organizarea evenimentelor culturale și sociale.

„Prin acest proiect, Primăria comunei Ceamurlia de Jos demonstrează angajamentul său ferm în dezvoltarea culturală și comunitară. Ne dorim ca acest cămin cultural să devină un loc de întâlnire, de educare și de promovare a identității locale. Suntem mândri de istoria și tradițiile noastre, iar prin această investiție ne asigurăm că le transmitem viitoarelor generații”, a mai precizat primarul Dumitru Stan.

Cu ajutorul acestei ample investiții, Primăria comunei Ceamurlia de Jos dorește să asigure comunității un spațiu modern și atrăgător, care să valorizeze și să promoveze patrimoniul cultural și tradițiile locale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*