FOTO Polițiștii tulceni au îndurat gerul pentru limitarea efectelor ninsorii viscolite și a intensificării vântului

Polițiștii au înfruntat Codul Portocaliu în stradă. FOTO IPJ Tulcea

Peste 150 de polițiști au acționat în prima zi de Cod Portocaliu pentru limitarea efectelor ninsorii viscolite și a intensificării vântului.

La nivelul județului Tulcea, peste 150 de polițiști au acționat cu 40 de mijloace auto pentru informarea populației, a conducătorilor auto, în ceea ce privește circulația rutieră pe drumurile publice. Totodată polițiștii au supravegheat modul de desfășurare a intervențiilor de deszăpezire a drumurilor publice și au monitorizat traficul rutier din județ.

La intrările/ ieșirile în/din municipiul Tulcea și din orașe, precum și la intrările/ieșirile din județul Tulcea către județele limitrofe, polițiștii au organizat filtre rutiere pentru a informa conducătorii auto despre drumurile blocate ( de zăpadă, viscol puternic și în zonele cu vizibilitate zero), de pe raza județului și pentru a verifica dacă aceștia au autovehiculul pregătit pentru a circula în condiții de iarnă.

Polițiștii vor continua să acționeze în sistem integrat, alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pe perioada codului portocaliu de viscol și ninsori pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo.

Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai după ce s-au interesat cu privire la starea traseului pe care urmează să-l parcurgă și situația meteorologică existentă.

De asemenea, autovehiculele trebuie să fie echipate corespunzător pentru circulația în condiții de iarnă ( anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante,lopată, săculeț cu nisip, rezervă de combustibil, etc.)

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*