FOTO Peste 100 de copii ucraineni instituționalizați au ajuns azi-noapte la Tulcea

Peste 100 de copii ucraineni instituționalizați au ajuns azi-noapte la Tulcea. FOTO Prefectura Tulcea

Sub coordonarea prefectului Alexandru Dan Munteanu, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea a asigurat în seara zilei de joi, 03 martie, preluarea unor copii ucraineni proveniți din centre instituționale.

Astfel, potrivit Prefecturii Tulcea, o navă sub pavilion ucrainean a acostat în jurul orei 21.00 în portul Tulcea, având la bord aproximativ 122 de copii și 13 însoțitori, cetățeni ucraineni.

„Operațiunea a fost pregătită joi, 03 martie, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Tulcea. Au fost luate măsuri cu privire la acostarea navei și efectuarea formalităților legale în portul Tulcea, cu sprijinul NAVROM Delta. De asemenea, au fost asigurate măsuri de ordine publică și operative, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul Județean de Poliție, Biroul Județean de Poliție Transporturi Tulcea și Inspectoratul Județean de Jandarmi, Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea și Poliția de Frontiera. La fața locului au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea din cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopției a Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”, au transmis reprezentanții instituției.

După efectuarea formalităților vamale de către Poliția de Frontieră Tulcea, copiii și însoțitorii lor au părăsit municipiul Tulcea cu trei autocare private și două microbuze, puse la dispoziție de către ISU „Delta” Tulcea, urmând să ajungă în centre instituționale din alte județe. În cadrul transferului nu au fost înregistrate incidente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*