FOTO Peste 1.000 de turiști au participat la „Parastasul Piraților Nepomeniți” de la Sulina

Sărbătoare cu peste o mie de turiști, la Sulina. FOTO: AMDDT

Peste 1.000 de turiști au vizitat în acest weekend Sulina, cel mai estic oraș din Uniunea Europeană, unde un eveniment inedit a atras oameni din toate colțurile țării: „Parastasul Piraților Nepomeniți”, primul eveniment dintr-un lung șir de acțiuni ce vor fi organizate în acest an în Delta Dunării.

Evenimentul a început cu o slujbă de pomenire în Cimitirul Multiconfesional din Sulina, ținută de preoții locului. Imediat după aceea, oaspeții au fost poftiți la câte o porție de fasole cu ciolan și nelipsitul borș de pește din Delta Dunării.

Sărbătoarea ajunsă la a V-a ediție este o inițiativă a unui bucureștean îndrăgostit de Sulina, Gelu Tușu.

„Am ajuns întâmplător aici și am vizitat cimitirul. Am întrebat dacă cineva a făcut parastas personalităților și personajelor din cimitirul din Sulina. Mi s-a răspuns că n-au pe nimeni aici. Bun, dacă n-au pe nimeni, eu vin și fac parastasul. Ideea mi-a venit acum șase ani. Cu fiecare ediție vin din ce în ce mai mulți turiști și asta nu poate decât să mă bucure și sper ca și autoritățile publice locale să înțeleagă ce se întâmplă aici”, a explicat Tușu.

Sărbătoarea a continuat pe faleza orașului, unde ansamblul „Artemis” al Comunității Elene din Sulina a dansat împreună cu turiștii pe îndrăgitele ritmuri grecești.  Veselia a continuat la doar câțiva pași de plaja sălbatică a localității, unde Mihai Mărgineanu a îndemnat toți participanții: „hai să cântăm să se audă până în Insula Șerpilor!”.

„Parastasul piraților nepomeniți deschide sezonul evenimentelor în Delta Dunării. Este important ca în destinație să fie organizate cât mai multe acțiuni care să susțină turismul deltaic în această perioadă complicată. Asociația Delta Dunării este și va fi implicată în a organiza, a fi partener și a promova evenimentele care prin simplitatea lor aduc în atenția turistului destinația. După cum s-a văzut și astăzi, Delta rămâne o destinație sigură, liniștită și care poate îndeplini visul de vacanță ale oricărui turist responsabil”, a declarat cu această ocazie președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, Cătălin Țibuleac.

Evenimentul din acest sfârșit de săptămână a dus la epuizarea locurilor de cazare din Sulina, mulți turiști cazându-se și în proximitate, în localitatea Crișan. Pentru a ajunge la Sulina turiștii se pot îmbarca din portul Tulcea în șalupe rapide, care pleacă în curse regulate, în fiecare zi, din oră în oră.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*