FOTO P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, a sfințit biserica „Înălțarea Domnului și Sf. și Dreptul Lazăr” din Tulcea

Biserica cu hramul Înălțarea Domnului și Sf. și Dreptul Lazăr din Tulcea a fost sfințită. FOTO Episcopia Tulcii

Biserica cu hramul Înălțarea Domnului și Sf. și Dreptul Lazăr din Tulcea s-a înveșmântat în haine de aleasă sărbătoare pentru slujba de sfințire. 

Actuala biserică a fost construită în anul 1906, având inițial funcția de spațiu administrativ al Cimitirului Eternitatea din Tulcea, ulterior, în anul 1992 spațiul a fost preluat de către Protoieria Tulcea și abia în 1996 a fost transformat în biserică parohială.

Slujba de târnosire, a fost oficiată în cursul zilei de 2 septembrie de către P.S. Visarion, Episcopul Tulcii, alături de un numeros sobor de preoți și diaconi din eparhie, încununează toate lucrările de reparație capitală, extindere a bisericii și pictură a sfântului lăcaș, întreprinse în perioada 2014 – 2018, prin jertfa, dărnicia și osârdia credincioșilor parohiei, sprijiniți de autoritățile locale și centrale.

Sf. Liturghie a fost oficiată pe un podium special amenajat lângă biserică, la evenimentul istoric de astăzi luând parte numeroși credincioși din municipiul Tulcea, dar și din localitățile mai apropiate, alături de ei fiind prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

În semn de apreciere pentru munca depusă la parohie, celor trei preoți slujitori li s-au acordat rangurile administrative: iconom stavrofor, iconom și act de apreciere. Acte de apreciere au fost oferite și consiliului parohial precum și ctitorilor mai importanți.

Cu prilejul sfințirii bisericii au fost realizate plachete aniversare care au fost dăruite credincioșilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*