FOTO O țeavă de apă a cedat și a inundat o stradă, șuvoaiele dezvelind temelia unei case din Tulcea

Apa scursă din țeava spartă a făcut prăpăd. FOTO ISU Delta

Un pompier tulcean a avut nevoie de ajutorul colegilor săi în dimineața de duminică. O conductă de apă care trece la mică distanță de casa sa a cedat și a provocat o inundație dar și distrugeri.

Plutonierul adjutant Badiu Cristian din cadrul ISU Delta Tulcea se afla acasă în momentul în care țeava a cedat în jurul orei 4.45 a dimineții de duminică, pe strada Gloriei din municipiul Tulcea. A auzit o bubuitură și apoi imediat alarma mașinii sale iar când a ieșit din locuință a văzut că strada este inundată, șuvoaiele de apă ducând cu ele bucăți din caldarâm, iar autoturismul era la un pas de a se scufunda. A sunat la 112, iar la fața locului au fost trimise două echipaje de pompieri din cadrul detașamentului de pompieri Tulcea. Aceștia au intervenit cu motopompe pentru a evacua apa până când echipele de intervenție ale Aquaserv au oprit alimentarea cu apă.

După ce șuvoaiele s-au oprit s-a putut face și un bilanț al pagubelor. O porțiune de stradă și de trotuar s-au surpat, fiind afectată și temelia casei pompierului care a fost și ea dezgolită de apă, iar mai multe mașini au fost inundate cu apă și mâl.

„A fost anunțată avaria în jurul orei 5.00, iar alimentarea cu apă a fost oprită. Este vorba de o rețea secundară de 110 care alimenta câteva case din zonă. Referitor la pagube, vom vedea ce se va putea face, inclusiv cu casa afactată“ a declarat Ion Caraman, directorul Aquaserv Tulcea

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*