FOTO O bătrână a ars de vie într-o casă din Caraorman după ce a intrat să mai salveze din lucruri

Pompierii au intervenit la locul tragediei. FOTO ISU Delta Tulcea

Incendiul a izbucnit vineri după amiază, la o locuință din localitatea Caraorman, locuită de un cuplu de bătrâni. Nu au putut sta cu mâinile în sân și să vadă cum le este distrusă munca de o viață. Femeia s-a avântat în flăcări să mai salveze din bunuri, dar a plătit acest gest cu viața.

Alarma s-a dat, potrivit reprezentanților ISU Delta Tulcea, în jurul orei 13.50, când salvatorii Pichetului de Pompieri Nave operative Crișan au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu care a cuprins o locuință în localitatea Caraorman, comuna Crișan.

La locul intervenției s-au deplasat 1 ofițer și 5 subofițeri cu 1 barcă tip RIB și 1 barcă din aluminiu. La momentul în care au ajuns la locul intervenției pompierii, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă. Casa era compusă din două corpuri lipite între ele. Un corp, cel de unde a izbucnit incendiul, era construit din OSB și lemn.

Până la sosirea pompierilor, cuplul de bătrâni a căror casă era în flăcări, s-au autoevacuat. Numai că proprietara casei, o femei în vârstă de 85 de ani a reintrat în casă pentru a mai salva ceva. Din nefericire nu a mai ieșit, fiind doborâtă de fum și flăcări. A fost găsită mai târziu de pompieri, decedată

Intervenția a durat mai bine de patru ore, pompierii reușind, pe lângă stingerea incendiului și salvarea casei învecinate care era la jumătate de metru distanță de cea cuprinsă de flăcări.

S-a stabilit că cel mai probabil, cauza probabilă producerii incendiului este amplasarea unei surse de încălzire/gătire prea aproape de materiale combustibile.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*