FOTO Misiune contra-cronometru a pompierilor tulceni. Două adolescente cu un cățel au fost salvate de pe versantul carierei Bididia

Plutonierul major Arhire Iulian și un coleg de-al său, extenuați de cursa contra cronometru de salvare a celor două fete. FOTO ISU Delta Tulcea

Două adolescente de 15 ani din Tulcea au fost la un pas de a-și pierde viața după ce au ajuns în cariera Bididia. Au alunecat pe panta abruptă și adâncă de 100 de metri și au fost salvate în ultimul moment de către pompierii care le-au localizat cu greu.

În jurul orei 16.35, un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că 2 fete din Tulcea s-au pierdut în zona pădurii Bididia. Apelul venea de la mama uneia dintre cele două fete de 15 ani.

După câteva momente a venit și al doilea apel, iar la telefon era chiar una dintre cele două minore. Nu știau unde se află. În căutarea lor a fost trimis un echipaj de pompieri a ISU Delta Tulcea. Dispecerul a păstrat legătura telefonică cu fata, în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele.

Cele două au fost văzute într-un târziu: erau pe marginea carierei, pe pantă, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime. Cea care sunase abea se mai putea ține, fiind căzută la pământ și în pericol să alunece în orice moment.

Autospeciala de stingere a „zburat pe drumul accidentat al carierei până în vârf, unde plutonierul major Arhire Iulian a coborât în rapel, cu încă o cască și un brâu, și cu ajutorul colegilor a reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua. Poziția era dificilă și nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura. Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția.

După extragerea celei de a doua fete, a urmat și companionul lor, un cățel.

Fetele care nu prezentau răni, dar erau amorțite și înghețate din cauza vântului, au fost preluate de către echipajele medicale ale SAJ Tulcea și transportate la spital.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*