FOTO Mica Unire, serbată la Seminarul Teologic din Tulcea

Mica Unire a fost serbata la Seminarul Teologic din Tulcea. FOTO Episcopia Tulcii

Seminarul Teologic „Sf. Ioan Casian“ din Tulcea a marcat astăzi, 23 ian. 2018, ziua de 24 Ianuarie 1859, Unirea Principatelor Române sau Mica Unire printr-o activitate cultural – educativă organizată în incinta liceului de către cadrele didactice împreună cu elevii.

Manifestarea a debutat la ora 13,00, prin intonarea imnului de stat al Românei și cuvântul de binecuvântare al Preasfinţitului Părinte Visarion Episcopul Tulcii.
În cuvântul său, P.S. sa Visarion a accentuat importanța acestei zile, premergătoare desăvârșirii Marii Uniri din 1918, apoi a subliniat lupta clerului şi a credincioşilor români de pretutindeni pentru înfăptuirea unităţii de neam, de limbă şi de credinţă strămoşească de-a lungul istoriei.

În continuare, d-na Pîrîu Andreea Mihaela, profesor în cadrul liceului a prezentat comunicarea ,,Unirea Principatelor – o problemă europeană”. A urmat un recital de poezie în care elevii din clasele a IX-a și a X-a au recitat poezii din autorii: Andrei Bârseanu, George Coșbuc, Victor Tulbure, Vasile Alecsandri și Ioan Nenițescu.
În încheiere, corala Carpe in Deum a Seminarului Teologic Sf. Ioan Casian a susținut un miniconcert de cântece patriotice, dintre care amintim: Hora Unirii, Pe-al nostru steag e scris UNIRE, Astăzi fraților români.

Manifestarea de astăzi se încadrează în seria acțiunilor dedicate Anului omagial al unității de credință și de neam și Anul făuritorilor Marii Uniri de la 1918, ea reprezentând doar preambul al activităților programate a se derula în liceul teologic cu prilejul Centenarului Marii Uniri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*