FOTO Lucrările de extindere la Căminul Cultural din Niculițel au fost subcontractate și acum se muncește continuu

Sediul Primăriei Niculițel. Cătălin SCHIPOR

Primăria Niculițel a subcontractat lucrările efectuate în cadrul proiectului „Reabilitare, modernizare, extindere, dotare cămin cultural, localitatea Niculițel, Județul Tulcea”, iar acestea sunt acum în plină desfășurare.

„Subantreprenorul, SC Rigecons SRL, se obligă să execute restul lucrărilor de extindere, modernizare și reabilitarea a căminului cultural, rămase la data de 04 octombrie. Prețul convenit pentru îndeplinirea contractului este de 1.732.637,19 lei, cu TVA inclus, la care se va adaugă ajustarea prețului la materialele aferente restului de executat, dar se va deconta pe baza situațiilor de lucrări real executate și acceptate la plată. Subantreprenorul va răspunde pentru lucrările executate direct către UAT comuna Niculițel în calitate de beneficiar al lucrării”, a precizat primarul Florin Sechilă.

Proiectul „Extindere, dotare cămin cultural, localitatea Niculițel, județul Tulcea” are o valoare totală de maximum 2.329.250,00 lei, echivalentul a maximum 500.000 euro, totul prin finanțare europeană, cu o intensitate a sprijinului de până la maximum 100 la sută. Proiectul constă în reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea căminului cultural, amplasat în intravilanul localității Niculițel – zona centrală. Terenul are o suprafață de 1.959 mp, o deschidere la strada de 37 mp și aparține domeniului public al Primăriei Niculițel.

Construcția căminului a fost realizată în anul 1960 și se desfășoară pe două niveluri: parter și etaj parțial și este de tip cămin cultural cu sală de spectacole și spații pentru activități complementare.

„Înainte de începerea lucrărilor, clădirea era într-o stare avansată de degradare, atât ia nivelul finisajelor, pardoselilor și tâmplăriilor cât și al grinzilor de lemn de la planșeu, a șarpantei și a învelitorii, fapt ce prezenta un risc accentuat de infiltrații fără măsuri de reabilitare. Astfel, se vor realiza lucrări de modernizare și extindere a căminului cultural, cu o structură de rezistență pe cadre de beton armat compuse din stâlpi și grinzi și o zidărie exterioară de închidere din blocuri ceramice. Se vor realiza, de asemenea, lucrări de amenajare în incintă, instalații sanitare, incendiu, electrice interioare și exterioare, instalații detecție incendii și paratrăsnet, instalații termice. Se vor procura și monta utilajele si echipamentele cu montaj necesare asigurării funcționalității clădirii, precum: utilaje pentru instalații sanitare și grup pompare incendii, centrală termică, ventilații și grup electrogen”, a mai precizat edilul comunei.

Chiar dacă în această perioadă căminul cultural este în renovare, activităţile culturale din comună nu au încetat, fiind găzduite momentan de alte instituții.

„Spre exemplu, de Halloween, copiii s-au întâlnit la bazilica paleocreștină și au <<costumat>> doi bostani în port popular. Copiii nu au sculptat bostanii, numai i-au împodobit, au făcut ornamente pe vase de lut pentru Ziua Dobrogei. Acestea se vor expune la bazilică, iar vizitatorii pot achiziționa aceste obiecte, banii obținuți astfel, urmând să fie folosiți pentru activitățile ulterioare cu copiii din comună”, a spus Emilia Călin, referent cultural în cadrul Primăriei Niculițel.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*