FOTO Incendiu puternic la Crișan. O pensiune a fost distrusă de flăcări

Incendiu la o pensiune din Crișan. FOTO ISU Tulcea

Un incendiu puternic a izbucnit duminică, 19 iulie, în comuna Crișan, la o pensiune, flăcările extinzându-se și la alte clădiri, care au fost distruse de flăcări.

Pompierii au anunțat că în jurul orei 11:15, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a fost alertat cu privire la izbucnirea unui incendiu produs la o pensiune din localitatea Crișan.

La fața locului s-au deplasat 6 subofițeri din cadrul Pichetului de Pompieri Nave Operative Crișan, cu o ambarcațiune, două motopompe transportabile și o ambarcațiune SMURD.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la nivelul întregului complex turistic cu flacără și degajare de fum, iar în spațiile de cazare nu se aflau turiști.

În aceste condiții, spre locul intervenției s-au deplasat 4 subofițeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea cu o ambarcațiune SAR și o motopompă transportabilă.

Incendiul a pornit de la o anexă și s-a propagat la toate celelalte construcții, fiind poziționate tip vagon( în linie).

Ultimele focare au fost lichidate în jurul orei 18:55.

În urma evenimentului au ars: construcție din lemn P+1 aproximativ 200 mp, construcție din lemn aproximativ 60 mp, sală de mese circa 80 mp, bucătărie cu anexe aproximativ 200 mp și construcție din cărămidă și lemn aproximativ 300 mp. De asemenea, au fost deteriorate sume de bani în valută și lei, aflate într-o cutie de valori. Este vorba de 35.000 de lei și 10.000 de euro.

În sprijinul pompierilor militari, au acționat membri din cadrul SVSU Crișan și localnici cu motopompe.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de efectul termic a unui coș de fum deteriorat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*