FOTO Incendii puternice provocate de oameni în zona Smârdan – Măcin și Uzlina

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului de vegetație uscată. FOTO ISU Delta Tulcea

Hectare întregi de vegetație, pomi și vegetație uscată au ars în județul Tulcea după ce persoane necunoscute au pus focul intenționat. Pompierii au intervenit la sfârșitul zilei de 19 mai în zona Măcin – Smârdan și Uzlina. 

Secția de pompieri Măcin a ISU Delta a fost solicitată să intervină pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată, puf plop și lăstăriș, care se manifesta între localitățile Măcin și Smârdan.

Opt pompieri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la locul intervenției, unde existau mai multe focare întinse pe o suprafață de 3 ha. La acțiunea de lichidare a incendiului au participat și 5 lucrători de la Ocolul Silvic Măcin.
Prin intervenția salvatorilor nu a existat pericolul de propagare la alte obiective.

Și salvatorii Detașamentului de pompieri Tulcea au fost solicitați să intervină pentru limitarea efectelor unui incendiu de vegetație uscată în zona Uzlina. Pentru localizarea și stingerea incendiului s-a intervenit cu o ambarcațiune SAR, o motopompă transportabilă și șapte pompieri.

Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 4 ha, afectând vegetație uscată, puiet de plop și arbori de pe malul Dunării.

Misiunea pompierilor de lichidare a incendiului a durat aproximativ 3 ore, fiind sprijiniți de 7 lucrători ai Ocolului Silvic Rusca.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*