FOTO Horia Teodorescu: „Pe lângă secetă, fermierii tulceni s-au confruntat și cu lipsa de interes și de viziune a Guvernului PNL”

Horia Teodorescu, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Tulcea.

Agricultura este unul dintre principalii piloni pentru dezvoltare ai județului Tulcea. Județul se situează pe primul loc în țară la suprafața agricolă cultivată ecologic. Veniturile din acest an ale agricultorilor nu vor fi pe măsura eforturilor depuse, consecință a secetei prelungite care a afectat suprafețe importante de teren cultivat.

Județul Tulcea se află pe locul 2 la nivel național la suprafața calamitată (129.000 de hectare). Într-un an greu pentru fermierii din țară, Guvernul PNL arată prea puțin interes pentru această importantă ramură a economiei.

„Interesul guvernanților PNL, al premierului și al ministrului Agriculturii, pentru fermieri este invers proporțional cu nevoile atât de mari ale agricultorilor. Faptul că România cheltuie pe despăgubiri pentru secetă de 5 ori mai mult decât suma investită în irigații arată lipsa de interes a acestui Guvern liberal, desprins parcă din fabula Greierele și Furnica, care cântă când ar trebui să muncească și se trezește atunci când deja nu mai e nimic de făcut. Preocupați de jocurile electorale, au arătat prea târziu și prea timid un sprijin pentru agricultori. Oamenii aceștia aveau nevoie de fonduri încă din primăvară, nu acum când sute de mii de hectare sunt calamitate și când nu se mai pot salva multe”, spune Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean.

Horia Teodorescu, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Tulcea.

Dobrogea este cea mai aridă regiune a țării și cu atât mai mult era nevoie de sprijin pentru agricultorii din zonă. În schimb, fermierii s-au lovit de bâlbâielile politice ale ministrului Agriculturii, care în primăvară abia se apuca de regândirea Programului de reabilitare a infrastructurii de irigații, în care PSD băgase deja peste 200 de milioane de euro.

Horia Teodorescu face un apel către guvernanți să acorde un sprijin real agricultorilor și să facă demersuri concrete în vederea dezvoltării sistemelor de irigații.

„Agricultura din județul Tulcea este performantă, de calitate, avem fermieri profesioniști, ferme mari. Susțin alocarea de fonduri europene și din bugetul național pentru dezvoltarea sistemelor de irigații din județul Tulcea. M-am implicat total pentru sprijinul fermierilor tulceni, pentru identificare de surse de finanțare din programele europene și programele naționale. De asemenea, voi face demersuri la nivel guvernamental și legislativ pentru sprijinul agriculturii tulcene. Oamenii aceștia merită mai mult decât strategii peticite, așa cum i-a obișnuit Guvernul PNL în acest an”, declară președintele Consiliului Județean Tulcea.

Horia Teodorescu, candidatul PSD la președinția Consiliului Județean Tulcea.

În județul Tulcea, prin instrumentul ITI Delta Dunării s-au atras fonduri în valoare de peste 140 milioane euro pentru dezvoltarea sectorului agricol. 680 de proiecte au fost finanțate din diverse domenii, printre care sprijinirea deschiderii de noi ferme, modernizarea și utilarea fermelor existente, achiziția de echipamente pentru irigații și investiții în proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii.

Comandat de Partidul Social Democrat – Filiala Tulcea. Executat de SC CityDigital Media SRL – portal: www.TLnews.ro. CUI mandatar financiar coordonator: 21200019.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*