FOTO Grav accident rutier petrecut lângă Babadag, scenariu al unui exercițiu pus în practică de pompierii tulceni

Exercițiu pus în practică de pompierii tulceni. FOTO ISU Tulcea

Un accident rutier grav în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane încarcerate s-a produs joi, 16 iunie, în pădurea din apropierea orașului Babadag.

În mai puțin de un minut militarii Secției de Pompieri Babadag au plecat către locul de producere al accidentului cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare. La fața locului aceștia au extras cele două victime din fiarele contorsionate ale autoturismelor și le-au predat echipajelor medicale de la SMURD și Ambulanța Tulcea.

Concomitent cu intervenția de salvare, au fost trimise în sprijin echipaje de la Polița Rutieră, Ordine Publică, Jandarmeria Tulcea pentru asigurarea perimetrului și pentru a dirija circulația în zonă.

Chiar în timp ce una dintre victime era extrasă dintr-un autoturism, acesta a luat foc, intervenția devenind extrem de periculoasă atât pentru victimă cât și pentru salvatori. Vigilența și experiența salvatorilor și-a spus cuvântul. În scurt timp pompierii au scos victima din autovehicul, iar colegii lor au stins flăcările.

La nici câteva minute de la finalizarea intervenției de pe drumul județean, prin stațiile de emisie recepție se anunța din dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, că a luat foc pădurea din apropiere și că se impune deplasarea cu toate mijloacele disponibile! În sprijinul pompierilor din Babadag a fost trimis un echipaj cu o autospecială nou intrată în dotarea Detașamentului de Pompieri Tulcea, de capacitate mare (10 tone de apă), care a intrat în dispozitiv și cu ajutorul celor două tunuri aflate în dotarea acesteia au reușit să localizeze și să lichideze incendiul. În această misiune au fost alertați și lucrătorii Ocolului Silvic Babadag care au ajutat la crearea căilor de acces. În timpul intervenției au fost descoperite două victime, un stupar intoxicat cu fum și gaze toxice și o persoană prinsă sub o creangă ruptă dintr-un arbore.

Din fericire, acesta a fost un scenariu al unui exercițiu pus în aplicare de militarii ISU Tulcea în cooperare cu Inspectoratul Județean de Poliție Tulcea, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Serviciul de Ambulanță Tulcea și Ocolul Silvic Babadag.

Potrivit ISU Tulcea, prin acest exercițiu s-a urmărit în principal:

  • gestionarea unei situații complexe apărute în urma unui accident rutier cu victime multiple;
  • antrenarea tuturor forțelor participante la exercițiu în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale;
  • antrenarea structurilor proprii în vederea lichidării unui incendiu la pădure;
  • verificarea punerii în aplicare atât a planurilor proprii cât și a celor de cooperare.

Astfel de exerciții vor continua și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*