FOTO Focul a mistuit o gospodărie din Pătlăgeanca și a afectat grav o a doua

Focul s-a extins violent. FOTO ISU Delta Tulcea

O gospodărie din localitatea Pătlăgeanca a fost mistuită de flăcări, acestea extinzîndu-se și la vecini cu tot efortul depus de către pompierii tulceni. Incendiul a izbucnit de la jarul nestins lăsat de proprietar în apropierea materialelor combustibile.

Detașamentul de pompieri Tulcea a intervenit în după amiaza zilei de 18 mai în localitatea Pătlăgeanca pentru limitarea efectelor unui incendiu care se manifestă la o locuință, cu două echipaje formate din 12 militari și două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD.

La ajungerea echipajelor la locul intervenției, incendiul cuprinsese întreaga locuință și s-a propagat la o anexă gospodărească din apropiere, o parte din locuința învecinată și aproximativ 200 mp vegetație uscată.

Deoarece în zonă nu sunt surse de alimentare cu apă, în sprijin a fost solicitată șalupa BM (ambarcațiune cu motor ce poate fi folosită și pentru stingere și pentru alimentarea autospecialelor – n.r.) a Detașamentului de pompieri Tulcea cu 1 echipaj pentru alimentarea autospecialelor.

După peste 3 ore de eforturi susținute din partea pompierilor incendiul a fost lichidat. S-a reușit limitarea incendiului la ultima locuința, fiind protejate două camere și evacuate aparate electrocasnice și mobilier.

În urma incendiului au ars:

  • o casă de aproximativ 50 mp
  • o anexă gospodărească (magazie)+bunuri
  • 40% din acoperiș și pod din a doua locuință în suprafață de aproximativ 90 mp

Pompierii au stabilit ca și cauza probabilă de producere a incendiului, ca fiind depozitarea jarului nestins

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*