FOTO Festivalul Fermierilor și Producătorilor Locali din Hamcearca a încântat comunitatea și a atras un număr record de participanți

Localnicii și vizitatorii au sărbătorit ziua comunei într-un eveniment plin de distracție și tradiție. FOTO: Primăria Hamcearca

Comunitatea din Hamcearca a fost cuprinsă duminică, 14 mai, de bucurie și sărbătoare în cadrul celei de-a doua ediții a Festivalului Fermierilor și Producătorilor Locali. Evenimentul a coincis cu Ziua Comunei Hamcearca și a reprezentat o oportunitate pentru autoritatea locală de a celebra și promova valorile agriculturii locale.

Cu un program artistic diversificat și atrăgător, festivalul a reușit să atragă un număr foarte mare de participanți, adunând atât localnici entuziaști, cât și vizitatori din zonele învecinate. Încântarea a fost vizibilă în atmosfera plăcută creată de cetățenii îmbrăcați în straie de sărbătoare.

Primarul Ion Acceleanu și-a exprimat bucuria și surprinderea în fața succesului acestui festival. El a menționat că, în comparație cu anul trecut, numărul participanților a fost mult mai mare decât se așteptau, ajungând la aproximativ 1.000 – 1.200 de persoane. Organizatorii și artiștii au fost impresionați de entuziasmul și implicarea comunității, afirmând că au avut experiențe similare în comune mult mai mari, dar că evenimentul din Hamcearca a fost deosebit.

„Festivalul Fermierilor și Producătorilor Locali a fost la superlativ! A fost UAU! Am fost foarte încântat. Ne facem auziți, ne facem cunoscuți, ne facem români la noi acasă. (…) Mulți oameni chiar mă rugau pentru ei să facem așa ceva. A fost o experiență unică și nemaivăzută în comuna noastră. Nu țin minte să se fi făcut așa ceva!”, a declarat edilul.

Programul artistic a fost unul de excepție, oferind momente unicat, de calitate. Elevii Școlii Gimnaziale Hamcearca au oferit numeroase reprezentații, demonstrând talentul și creativitatea lor. De asemenea, câțiva cunoscuți interpreți locali, mândri fii ai satului, au susținut recitaluri memorabile. Pe scena festivalului au urcat și apreciați artiști din showbiz-ul românesc, precum Emilia Ghinescu, Liviu Pustiu, Diana Bișinicu, Steliana Sima, Liliana Geapana și Marius Brutaru. Prezentatorul de notorietate Mihaela Coman a asigurat buna desfășurare a evenimentului, aducând un plus de profesionalism.

„Am avut un program artistic deosebit în cadrul festivalului, inclusiv piese interpretate de copii talentați. A fost uimitor să văd 60, 70 de copii prezentând piese diferite. Mă bucur că am putut oferi oportunitatea tinerilor să se exprime și să strălucească pe scena noastră. De asemenea, colaborarea cu ucrainenii și romii a fost extraordinară. Ne-au ajutat foarte mult, fără să primească nimic în schimb. Au adus dansuri și cântece frumoase care au încântat publicul. Suntem recunoscători pentru sprijinul lor și pentru diversitatea culturală pe care au adus-o în festival”, a mai spus Ion Acceleanu.

Bătrânii satului au fost uimiți de frumusețea și strălucirea festivalului, declarând că în toți anii lor nu au mai văzut o petrecere atât de impresionantă și frumoasă.

„În mijlocul bucuriei și sărbătorii, chiar și bătrânii satului, care au trăit o viață întreagă în Hamcearca, au afirmat că acest eveniment a fost cu adevărat deosebit și că nu au mai văzut o petrecere atât de frumoasă în comunitatea lor. Cu succesul remarcabil al celei de-a doua ediții a Festivalului Fermierilor și Producătorilor Locali, acest eveniment a devenit o tradiție în comuna Hamcearca. S-a decis astfel, printr-o hotărâre a consilierilor locali, să fie organizat de acum înainte în fiecare a doua zi de duminică a lunii mai, reprezentând o așteptată și apreciată tradiție anuală pentru întreaga comunitate”, a spus încântat edilul comunei.

În timpul festivalului, terasele cu bucătărie tradițională au oferit participanților posibilitatea de a savura preparate locale delicioase, reprezentative pentru zona Hamcearca. Pentru cei mici, au fost amenajate două spații de joacă, unde s-au putut bucura de diverse activități și jocuri distractive. Standurile de comerț au oferit o varietate de produse, de la jucării până la delicatese tradiționale precum vată de zahăr și porumb fiert. Atracțiile precum roata cu premii, toboganele gonflabile, trambulina și bungee jumping au contribuit la entuziasmul celor mici și la atmosfera veselă a evenimentului.

„Numele festivalului, <<Festivalul Fermierilor și Producătorilor Locali>>, a fost ales cu grijă și în urma consultărilor. Am dorit să evidențiem importanța agriculturii și a producției locale în comuna noastră. Sper că acest eveniment va crește conștientizarea și sprijinul pentru fermierii și producătorii noștri talentați. Am avut norocul să avem sprijinul generos al comunității noastre și al partenerilor noștri, inclusiv a agenților economici care ne-au susținut. Nu am mai avut spațiu să-i așez pe toți! A fost o dovadă a puterii și solidarității noastre locale”, a mai comentat primarul Acceleanu.

Finalul festivalului a fost marcat de un frumos foc de artificii care a încântat privirile tuturor participanților. După spectacolul de artificii, artiștii locali au oferit un concert de cântece și voie bună, creând o atmosferă de bucurie și conectare între comunitatea prezentă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*