FOTO Episcopul Tulcii a ținut Sfânta Liturghie arhierească la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tulcea

PP Visarion Episcopul Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la Penitenciarul Tulcea. FOTO Episcopia Tulcii

Cu prilejul ,,Cinstirii lanţului Sf. Ap. Petru” serbată pe 16 ianuarie în Biserica Ortodoxă, Preasfinţitul Părinte Visarion Episcopul Tulcii a oficiat Sfânta Liturghie arhierească la capela ,,Sf. Ap. Petru şi Pavel” din incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Tulcea.

Slujba constituie o nouă vizită pastoral-misionară întreprinsă de către Preasfinţia Sa în mijlocul deţinuţilor de aici, ca parte a Protocolului de parteneriat încheiat între Episcopia Tulcii şi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Tulcea. În felul acesta Episcopia Tulcii a întocmit un program de vizite pastoral- misionare şi acţiuni sociale pentru deţinuţii de aici, pentru care s-au oficiat în mai multe rânduri slujbe însoţite şi de cuvinte de zidire morală şi sufletească. La Sfânta Liturghie Preasfinţia Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți și diaconi şi de numeroşi deţinuţi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre viața Sf. Ap. Petru, despre istoria cinstirii lanţului, despre credinţă şi pocăinţă, şi mai ales despre încrederea omului în Dumnezeu care iartă păcatele şi îndreaptă viaţa omului. A îndemnat pe cei participanți la slujbă la credință și la stăruință pentru îndreptarea vieții, ca dar de preț al lui Dumnezeu făcut omului.

La final, în semn de compasiune şi filantropie creştină au fost împărţite participanţilor la slujbă iconiţe şi pachete sociale.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*