FOTO Drumul judeţean DJ 222N, sectorul Tudor Vladimirescu – Pardina a fost închis circulației din cauza inundațiilor – în unele zone ajunge la jumătate de metru

Drumul spre Padina este sub ape și imposibil de circulat pentru majoritatea mașinilor

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea s-a întrunit de urgență în dimineața de duminică 1 aprilie, ca urmare a creșterii nivelului Dunării, apa afectând un sector de drum din județ.

Este  vorba de Drumul Judeţean DJ 222N, sectorul Tudor Vladimirescu – Pardina, km 5+628 – 38+000, care se închide temporar circulației autovehiculelor.

„Carosabilul este acoperit cu apă pe segmentul de drum Tudor Vladimirescu – Ceatalchioi, aici fiind vorba de aproximativ 20-30 de cm. Dacă trec mașinile, se deteriorează carosabilul, drumul fiind și așa cu probleme, plus că există și pericolul pentru oameni, deoarece nu văd pe unde să meargă. Între Pod 36 și Padina, situația este mai gravă, apa ajunge acolo la aproximativ jumătate de metru și practic nu ști pe unde circuli. Am luat măsura de a închide acest drum pentru siguranța oamenilor în primul rând“, a precizat prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui.

În aceste condiții s-a luat măsura ca transportul persoanelor şi mărfurilor din localităţile afectate, situate pe braţul Chilia (localităţile arondate comunelor Ceatalchioi, Pardina, Chilia Veche), va fi asigurat, pe cale navală, de către operatorul economic S.C. NAVROM DELTA S.A. Tulcea.

„În cadrul Comitetului s-a dispus să se îndesească cursele către aceste localități. Momentan aici nu sunt probleme. A fost prezent la discuții și primarul din Ceatalchioi, care ne-a spus că nu se pune problema evacuării“, a precizat prefectul de Tulcea.

Nivelul Dunării este într-o ușoară creștere, iar autoritățile au precizat că este posibil ca în zilele următoare apa să treacă ușor pe faleză, dar nu se poate spune nimic sigur la momentul actual care va fi situația.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*