FOTO Două blocuri de locuințe din Casimcea sunt pe cale de a fi reabilitate termic în urma unei investiții de peste un milion de lei

Blocurile de locuințe din Casimcea, în proces de reabilitare termică. FOTO: Primăria Casimcea

Lucrările de reabilitare termică a blocurilor 1 și 2 din comuna Casimcea sunt aproape de finalizare, în urma unei finanțări de peste un milion de lei, majoritatea banilor provenind de la Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice.

Potrivit primarului comunei Casimcea, Gheorghe Țilincă, autorizațiile pentru reabilitarea celor două blocuri de locuințe au fost emise în luna septembrie a anului trecut, termenul de execuție fiind de nouă luni.

„Până la această dată execuția a fost făcut la ambele blocuri, care sunt deja reabilitate termic în proporție de 50 la sută. Termenul de execuție este de nouă luni, așa că estimăm ca lucrările vor fi finalizate înainte de termen”, a spus edilul.

Potrivit primarului, prin acest proiect s-a urmărit reducerea consumului de energie pentru încălzirea locuințelor, care are ca efecte reducerea costurilor de întreținere cu încălzirea, diminuarea efectelor schimbărilor climatice, prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, creşterea independenței energetice, prin reducerea consumului de combustibil utilizat la prepararea agentului termic pentru încălzire și, nu în ultimul rând, ameliorarea aspectului urbanistic al localității.

„La obiectivul de investiții <<Reabilitare bloc 1 în Comuna Casimcea>> s-a făcut izolarea termică a pereților exteriori ai blocului, s-a înlocuit tâmplăria exterioară existentă, inclusiv a celei aferente accesului în blocul de locuințe, s-a executat închiderea balcoanelor sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, inclusiv izolarea termică a parapetelor, și izolarea termică a planșeului peste subsol. Urmează să se termohidroizoleze terasa, respectiv termoizolarea planșeului peste ultimul nivel în cazul existenței șarpantei. Lucrările efectuate sunt similare și la cel de-al doilea bloc”, a mai spus primarul Gheorghe Țilincă.

Valoarea totală a investiției este de 1.017.921 de lei, inclusiv TVA, sursa principală de finanțare fiind Ministerul Dezvoltării Regionale si Administrației Publice care alocă 60 la sută din bani. Restul fondurilor vin din bugetul local al Primăriei Comunei Casimcea – 30 la sută, și de la Asociația de proprietari – 10 procente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*