FOTO Descinderi ale mascaților în Isaccea la un individ care trafica bunuri arheologice din patrimoniul cultural

În urma percheziției au fost găsite monede din bronz și argint, sigilii, obiecte de podoabă din aur și argint, unelte, ceramică. FOTO IPJ Tulcea

În cursul zilei de 17 decembrie, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Tulcea împreună cu polițiștii din cadrul Poliției Orașului Isaccea au efectuat o percheziție domiciliară la locuința unui bărbat în vârstă de 40 de ani, din localitatea Isaccea, județul Tulcea, bănuit că ar fi deținut și comercializat bunuri arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural.

În urma percheziției, polițiștii au ridicat peste 580 de bunuri arheologice antice (monede din bronz și argint, sigilii, obiecte de podoabă din aur și argint, unelte, ceramică) susceptibile a face parte din patrimonial cultural.

Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării de către experți acreditați de Ministerul Culturii.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat de bunuri arheologice.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*