FOTO Cooperare între investitorii tulceni și autoritățile din Suzhou, China

Delegația autorităților tulcene au vizitat o piață agroalimentară din zona Suzhou. FOTO CJ Tulcea

Agenți economici tulceni din domenii cu activitate în procesarea cerealelor, viticultură sau creșterea animalelor ar putea colabora cu autoritățile din Suzhou, China, pentru a intra pe piața chineză – momentan pentru regiunea Suzhou, cu posibilitatea extinderii și spre ale zone.

 

Această temă de discuții a fost ridicată, în cadrul unei întâlniri dintre o delegație a Consiliului Județean Tulcea condusă de președintele Horia Teodorescu și agricultorii din zona Suzhou, China, în contextul împlinirii a 22 de ani de la semnarea Protocolului de Înfrățire dintre Consiliul Județean Tulcea și Orașul Suzhou. La ședința de lucru a participat, din partea autorităților chineze, Shao Hua, director al Biroului Financiar din Suzhou, Zhuang Xiaohong, președinte al Departamentului de Agricultură din Suzhou, Jiang Chen, manager general al Departamentului de Agricultură din Suzhou,  Zhang Xin’e, manager general al Departamentului de Producție Agricolă din Suzhou, Li Yuan, director în cadrul Departamentului de Agricultură Suzhou, Naiong Zhang și Hua Jia, din cadrul Biroului de Relații Externe.

De asemenea, delegația tulceană a vizitat o piață agroalimentară din zona Suzhou și a avut, așadar, oportunitatea de a afla mai multe despre modul în care funcționează acest sistem în statul chinez.

Autoritățile din domeniu din Suzhou s-au arătat interesate de deschiderea unei oportunități de distribuire a produselor românești: în principal, ei și-au exprimat interesul de a colabora cu investitori în procesarea cerealelor, creșterea animalelor sau viticultură.

În acest sens, în cursul acestui an, o delegație din județul Tulcea (formată din agenți economici din domeniul zootehniei, viticulturii respectiv procesarea cerealelor) va efectua o vizită de lucru în Suzhou, China, pentru a definitiva documentele aferente unei colaborări cu partenerii chinezi, în sensul plasării produselor românești pe piața din Suzhou.

Discuții începute la Tulcea

Problematica unei astfel de cooperări a mai fost pusă pe masa discuțiilor la Tulcea, la începutul lunii trecute, atunci când o delegație din Suzhou, China, condusă de Chen Xiongwei,vicepreședinte al  Conferinței consultative politice din Suzhou a vizitat județul Tulcea. Au fost purtate, atunci, discuții aplicate cu reprezentanți ai unor investitori marcanți în agricultură din județul nostru.

Printre temele de discuții abordate în cadrul ședinței care a avut loc la Tulcea s-au numărat investițiile în agricultură, dar și schimbul de informații privind dezvoltarea acestui domeniu în cele două țări.

Un accent deosebit a fost pus pe tradiția nord dobrogeană în ceea ce privește viticultura, iar în acest sens, administratorul Alcovin Măcin, Serghei Cozma, a vorbit despre competitivitatea vinurilor tulcene și despre rezultatele extraordinare obținute la nivel internațional (inclusiv în China).

Încă de atunci autoritățile agricole din Suzhou au apreciat și și-au arătat interesul pentru vinurile tulcene, iar în acest sens, un parteneriat între reprezentanții Alcovin Măcin, una dintre cele mai importante societăți în domeniu din România și structura specializată cu desfacerea unor astfel de produse ar putea aduce reale beneficii de ambele părți.

„Sunt convins că o cooperare în acest domeniu, la momentul de față încă la stadiul de schimburi de experiență, nu poate avea decât efecte benefice de ambele părți“, spune președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*