FOTO Consiliul Județean Tulcea, la ceas aniversar: 30 de ani de la înființarea instituției administrației publice județene

Ședință a Consiliului Județean Tulcea

Sala Mihail Kogălniceanu din municipiul Tulcea a găzduit vineri, 6 mai, ședința festivă organizată pentru a marca împlinirea a 30 de ani de activitate a Consiliului Județean Tulcea. La evenimentul organizat de Consiliul Județean Tulcea au participat foști președinți și vicepreședinți ai instituției, prefectul Alexandru Dan Munteanu, primarul municipiului, Ștefan Ilie, episcopul Tulcii, P.S. Visarion Bălțat, directorii structurilor subordonate Consiliului Județean Tulcea și reprezentanți în conducerea structurilor Executivului județean.

Ședința a început cu intonarea imnului de stat de către un grup de tineri ai Ansamblului „Danubius“ din cadrul Centrului Cultural „Jean Bart“ Tulcea și a continuat cu un scurt moment de reculegere în amintirea celor care nu mai sunt printre noi.

Discuțiile au fost deschise de Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, care a vorbit despre aportul tuturor celor care au condus instituția administrației județene de-a lungul celor trei decenii de activitate în acest domeniu.

„Vreau să vă mulțumesc de la început pentru că ați răspuns invitației de a participa la acest eveniment festiv, care reprezintă o bornă în activitatea Consiliului Județean Tulcea, respectiv nu mai puțin de trei decenii de activitate administrativă. Toți care s-au aflat la conducerea Consiliului Județean au contribuit semnificativ la dezvoltarea județului, dar toate aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără implicarea tuturor specialiștilor din cadrul instituției. Alături de echipa de conducere, există o echipă profesionistă a aparatului de specialitate al Consiliului Județean Tulcea, fără de care activitatea administrativă nu ar fi posibilă. Avem o echipă de specialiști din toate domeniile cărora, de asemenea, trebuie să le mulțumim pentru muncă depusă în slujba tulcenilor“, a început președintele Horia Teodorescu.

În continuare, el a făcut referire la fiecare mandat din 1992 și până acum și la realizările pe care le-au lăsat în urma lor toți cei care au condus destinele instituției administrației județene.

După ce Preasfinția Sa Visarion, Episcopul Tulcii, prefectul Alexandru Dan Munteanu și primarul municipiului, Ștefan Ilie, au vorbit despre importanța Consiliului Județean Tulcea, a venit rândul primului președinte al instituției, Florin Hrițcu, să povestească despre activitatea administrativă de acul 30 de ani:

„În opt ani de mandat nu am avut niciun proiect de hotărâre respins. Cred că acest lucru este deosebit de important în administrație: să nu conteze culoarea politică, toată lumea trebuie să «tragă la aceeași căruț㻓, a transmis Florin Hrițcu.

La rândul său, Trifon Belacurencu a adus în discuție investițiile istorice care se derulează în județul Tulcea: podul peste Dunăre, portul Tulcea și Spitalul Județean.

În cadrul ședinței, au mai vorbit despre realizările Consiliului Județean Tulcea foștii vicepreședinți Ioan Boieru, George Șișcu, Nicolae Chichi.

În cadrul evenimentului, au fost înmânate plachete foștilor președinți și vicepreședinți, dar și secretarului general al județului Tulcea.

După închiderea ședinței oficiale, la parterul Consiliului Județean a fost dezvelit panoul aniversar care prezintă întreaga conducere a instituției din ultimii 30 de ani.

În acest an se împlinesc 30 de ani de la constituirea Consiliului Județean Tulcea, ca urmare a aplicării art. 7 al Legii nr. 69/1991 a administrației publice locale, care prevedea faptul că „în fiecare județ se alege un consiliu județean, ca autoritate a administrației publice, care coordonează activitatea consiliilor locale în vederea realizării serviciilor publice de interes județean. Consiliul județean alege, din rândul membrilor săi, pe președinte, pe vicepreședinți și delegația permanentă“.

Astfel, în urma alegerilor locale care au avut loc la data de 11 aprilie 1992, prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 2 din data de 29 aprilie 1992 au fost validate mandatele primilor consilieri județeni aleși, iar prin Hotărârea Consiliului Județean Tulcea nr. 4 din data de 29 aprilie 1992 a fost constituit Consiliul Județean Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*