FOTO Comuna Crișan găzduiește cea de-a doua ediție a Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării

Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării, ediția a doua. FOTO AMDTDD

Primăria Comunei Crișan și Asociația Delta Dunării (AMDTDD) invită turiștii, localnicii și pe toți cei care îndrăgesc tradițiile culturale și gastronomia locală la Crișan, în inima Deltei, în perioada 10 – 11 septembrie, pentru a participa la Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării – ediția a doua.

Localitățile comunei Crișan (Crișan, Caraorman și Mila 23) au o îndelungată tradiție în pescuit și pescaturism, fiind printre cele mai ofertante zone turistice din Delta Dunării. Turiștii sunt întâmpinați cu fiecare ocazie, cu ospitalitate de localnici și operatorii din turism, îmbiați cu produsele gastronomice locale, precum și cu vizitarea canalelor și lacurilor din Deltă, iar cazarea este asigurată în pensiuni și hoteluri de la o margaretă la 5 stele. Oferta de vizitare este una deosebită și ce poate fi mai frumos decât deplasarea cu caiacul sau o vizitare lentă, cu șalupa, a canalelor și lacurilor din împrejurimi, a dunelor de nisip sau a pădurii Caraorman cu al său Stejar Îngenunchiat sau Masa Tăcerii. Da, nu este o greșeală de geografie, Caraorman are propria Masă a Tăcerii.

Comuna Crișan mai este cunoscută și pentru faptul că de aici provin, nu mai puțin de 24 de medaliați olimpici, mondiali și europeni la caiac-canoe, fiind singura comună din România, din care au plecat atât de mulți campioni, printre care și marele campion Ivan Patzaichin.

În cele două zile ale Sărbătorii Borșului de Pește din Delta Dunării vor avea loc prezentări gastronomice, concursuri de gătit pentru turiștii care decid să viziteze zona turistică Crișan și numeroase momente artistice susținute de grupurile folclorice aparținând etniilor care conviețuiesc în Delta Dunării. Capul de afiș al sărbătorii vor fi Elena Gheorghe, Plăieșii și Radu Captari.

Turiștii, localnicii și toți cei care iubesc Delta sunt așteptați cu drag la Crișan să se bucure, în 10 și 11 septembrie, de Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. Sărbătoarea Borșului de Pește din Delta Dunării, de la Crișan, în siguranță sub supravegherea jandarmilor tulceni – TLnews – Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*