FOTO Orașul Babadag, luat cu asalt de mascați și poliție la solicitarea prefectului Tulcei

Polițiștii și mascații au luat cu asalt străzile din Babadag. FOTO Prefectura Tulcea

Opinia publică a fost scandalizată după ce o o filmare cu o agresiune din centrul orașului Babadag a fost făcută publică pe Facebook. Locuitorii s-au arătat nemulțumiți de lipsa de reacție a autorităților, dar și a numărului mare de infracțiuni de pe raza localității.

În urma acestei situații și a solicitărilor locuitorilor din Babadag, la nivelul Prefecturii Tulcea a avut loc o întâlnire, cu șefii instituțiilor din cadrul sistemului de ordine publică. În urma acesteia, prefectul județului Tulcea, Lucian Furdui, a solicitat efectuarea unor acțiuni preventive în oraşul Babadag, cu scopul de a se menține un climat de liniște și ordine.

Imediat după incident, din data de 12 iunie, în Babadag au fost în permanență dislocați peste 40 de polițiști, o parte de la forțele speciale. În câteva zile, polițiștii au aplicat 105 sancțiuni, în valoare de aproximativ 30.000 lei.

Prima acțiune făcută la ordinul prefectului Lucian Furdui, în data de 21 iunie, începând cu ora 18.00, a arătat situația din Babadag, acțiunile având loc atât pe linia ordinii publice cât și acțiuni de control în traficul rutier.

Mascații și polițiștii Serviciului Rutier au aplicat în scurt timp un număr de 30 de sancțiuni, în valoare totală de 70.020 lei. Dintre acestea, 22 au fost la regimul rutier și 8 la Legea  61/1991 – sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire sociala, a ordinii și liniștii publice.

În cadrul acestor acțiuni a fost reținut și un permis de conducere și au fost identificați trei suspecți, bănuiți de comiterea a două fapte înregistrate cu autor necunoscut.

Autoritățile spun că această situație se va menține și în perioada următoare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Trackback / Pingback

  1. IPJ Tulcea a rezolvat problemele infracționale din Babadag: au împărțit 60 de flyere cu sfaturi | Tulcea NEWS

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*