FOTO Ansamblul folcloric „Doina Casimcei” a primit o finanțare nerambursabilă de aproape 10.000 de lei din partea Consiliului Județean Tulcea

Ansamblul folcloric „Doina Casimcei”. FOTO Primăria Casimcea

Ansamblul folcloric „Doina Casimcei” a primit o finanțare nerambursabilă de aproape 10.000 de lei din partea Consiliului Județean Tulcea. Banii au fost acordați pentru implementarea proiectului „Promovarea folclorului românesc nord-dobrogean”.

Cornelia Goșman, președinte ONG, a declarat pentru TLnews, că în urma cu câteva zile, a fost depus la Consiliul Județean Tulcea dosarul de justificare a sumelor primite în vederea implementării proiectului „Promovarea folclorului românesc nord dobrogean”.

„Ținem să mulțumim pe această cale Consiliului Judetean Tulcea, Primăriei și Consiliului Local Casimcea, sponsorilor care au venit în sprijinul Asociației ”Ion Jalea” și tuturor persoanelor implicate în acest proiect.

Facem cunoscut faptul că Ansamblul folcloric ”Doina Casimcei”, în baza proiectului ”Promovarea folclorului românesc nord dobrogean”, a primit finanțare nerambursabilă, din partea Consiliului Județean Tulcea, în valoare de 9.730 lei”, a declarat  Cornelia Goșman

În cadrul acestui proiect, 22 de dansatori, din grupa mare, au participat la două festivaluri organizate la nivelul județului Maramureș.

Este vorba despre proiectul educațional național-concurs „Enroll for fun” – secțiunea Ateliere de cântece și dansuri ”Hori și joc în Maramureș”, care a avut loc în Baia-Mare, în perioada 30 mai – 01 iunie 2024;

Celălalt eveniment a fost festivalul internațional de folclor pentru copii și tineri „Am fost și-om fi”, desfășurat la Sighetul Marmației, 1-3 iunie 2024.

Ansamblul folcloric ”Doina Casimcei” a urcat pe scenă alături de ansambluri din Banat, Maramureș, Moldova, Muntenia, Oltenia, Ucraina, Serbia, Macedonia și s-a situat pe podium, obținând locul al III-lea la ambele concursuri.

“Sunt extrem de mândru de Ansamblul folcloric ”Doina Casimcei”pentru rezultatele remarcabile obținute la aceste concursuri. Acest lucru demonstrează nu doar talentul și dedicația membrilor, ci și importanța păstrării tradițiilor noastre culturale. Continuăm să sprijinim și să promovăm astfel de inițiative care aduc prestigiu localității noastre”, a declarat primarul din Casimcea, Gheorghe Țilincă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*