FOTO Acțiuni de control antibraconaj în Rezervația Biosferei Delta Dunării

Acțiuni de control antibraconaj în Rezervația Biosferei Delta Dunării. FOTO ARBDD

Inspectorii ecologi din cadrul Comisariatelor Regionale ale Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD), în colaborare cu reprezentanți ai Serviciului Poliției de Frontieră Tulcea și ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au efectuat, în primele două săptămâni ale lunii mai, mai multe misiuni de control antibraconaj în perimetrul rezervației.

Ca urmare a acestor controale, din Complexul acvatic Gorgova – Uzlina au fost ridicate în vederea confiscării 31 unelte de tip setcă (1.550 metri), iar din Complexul acvatic Dunavăț – Dranov, alte 19 setci monofilament (950 metri) și 10 vintire, precum și o cantitate de 61 de kg pește. Peștele confiscat a fost predat către o unitate de profil.

Acțiuni de control antibraconaj în Rezervația Biosferei Delta Dunării. FOTO ARBDD

Acțiunile derulate în zona lacului Sinoie au impus ridicarea în vederea confiscării a 27 setci monofilament însumând 810 metri liniari. A fost predată către o unitate de profil cantitatea de 33 kg pește și au fost eliberate în mediul natural 256 de exemplare de pește în stare vie din speciile șalău, crap, caras și biban. De asemenea un număr de 58 de exemplare de pește din speciile plătică și sabiță au fost găsite depreciate.

Acțiunile de control și inspecție din zona costieră a Mării Negre aflată în perimetrul RBDD s-au soldat cu ridicarea în vederea confiscării a 10 plase monofilament și textil in lungime de peste 500 de metri, amplasate în apele marine cu încălcarea prevederilor legale. În urma ridicării plaselor, au fost identificate cinci exemplare de păstrugă în stare vie, acestea fiind imediat redate mediului natural. Din păcate, un delfin prins in plasele monofilament, nu a supraviețuit.

Acțiuni de control antibraconaj în Rezervația Biosferei Delta Dunării. FOTO ARBDD

Acţiunile de control vor continua și in perioada următoare pentru combaterea braconajului piscicol și respectarea prevederilor legale privind protejarea biodiversității rezervației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*