FOTO A fost făcută recepția lucrărilor care au vizat creșterea siguranței și securității pasagerilor pe Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea

Aeroportul „Delta Dunării”. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat joi, 10 iunie, la Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, la recepția lucrărilor care au vizat creșterea siguranței și securității pasagerilor pe aeroport, finanțate prin ITI Delta Dunării.

Lucrările au constat în construirea unei remize pentru acomodarea optimă a autovehiculelor cu gabarit mare, precum și spații necesare pentru echipamentele aeroportuare de deservire a aeronavelor.

În plus, s-au amenajat benzile aferente suprafețelor de mișcare și un drum perimetral de securitate în incinta aeroportului, completat de un sistem de supraveghere pentru creșterea siguranței traficului aerian, cu funcția de monitorizare a operațiunilor aeriene și deservire la sol a aeronavelor.

De asemenea, luna aceasta va fi depus un nou proiect european pentru extinderea terminalului de pasageri, pentru a spori capacitatea de operare a aeronavelor.

„Cea mai mare problemă a Aeroportului Tulcea a fost scăderea categoriei de luptă cu focul, iar aeroportul nu mai putea opera aeronave mari, ci doar aeronave mici cu 2-3 pasageri. Astfel, s-a născut acest proiect pentru creșterea siguranței și securității pasagerilor pe aeroport, pentru care am semnat contractul de finanțare în anul 2019, pentru ca în martie 2020 să dăm ordinal de începere a lucrărilor, care au fost încheiate în aceste zile. Prin acest proiect, rezolvăm aproape 99% din neconformitățile constatate de Autoritatea Aeronautică Civilă. Practic, la ora actuală aeroportul are asigurate toate condițiile de operarea în siguranță a aeronavelor”, a declarat, în deschiderea evenimentului, directorul general al Regiei Autonome Aeroportul „Delta Dunării” Tulcea, Stoian Vâlcu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*