Fosta șefă a Serviciului Active Fizice și Plăți Directe din cadrul OJFIR Tulcea, Irina Manole, trimisă în judecată pentru luare de mită

Fosta șefă a Serviciului Active Fizice și Plăți Directe (SAFDP) din cadrul OJFIR Tulcea, Irina Manole, prinsă în flagrant, la începutul lunii aprilie, în timp ce primea 70.000 de lei cu titlu de mită, a fost trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că în perioada martie – aprilie 2021, Irina Manole, în calitatea de șef al SAFDP, printr-un intermediar, ar fi pretins și primit suma de 70.000 lei de la o persoană (martor în cauză), beneficiară a unui proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile, împrejurare în care procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suma respectivă reprezintă jumătate din banii încasați de la OJFIR Tulcea, sub formă de finanțare europeană, de către persoana respectivă în cadrul Măsurii „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” și ar fi fost primită de inculpată pentru a-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru „ajutorul” acordat martorului la întocmirea, depunerea și aprobarea proiectului finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Tulcea cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*