Filmul de aventuri pentru copii, „Străjerii Deltei”, ajunge la Tulcea în două proiecții speciale programate în prezența echipei

„Străjerii Deltei” intră în acțiune, din 9 aprilie, la Tulcea

Pelicula de aventuri „Străjerii Deltei” readuce în peisajul cinematografic din România, producțiile destinate copiilor. Povestea îmbină peripețiile cu lecțiile de ecologie și responsabilitate.

Aventura, distracția și lecția puternică pe care micii ecologiști ne-o dau, în încercarea lor de a salva natura și de a o proteja de cei care încearcă să-i facă rău, reprezintă punctele cheie ale producției, ce continuă povestea din primul film, lansat în 2018, în care copiii se aflau într-o tabără la munte. De data aceasta, tabăra se mută în Delta Dunării, iar acțiunea filmului surprinde tenacitatea, îndârjirea, dar și spiritul justițiar, puternic dezvoltat, al unor copii dornici să restabilească ordinea firească a lucrurilor.

Aflați într-o tabără de ecologizare în Delta Dunării, micii temerari învață, pe lângă lecțiile de inițiere în kayaking și de supraviețuire în natură, cum să contribuie la salubrizarea și la ecologizarea rezervației biosferei, aflată încă din 1991 în patrimoniul mondial UNESCO.

Întreprinzători și cu un simț al observației bine pus la punct, un grup de opt copii se desprinde de restul taberei și descoperă niște braconieri care pescuiau folosind curent electric, extrem de periculos și dăunător. Curajoși, dar și stârniți de ironiile și de remarcile răutăcioase ale braconierilor, micii eroi pornesc într-o adevărată operațiune specială.

Iar de aici, se stârnește o întreagă urmărire, presărată cu suspans și întâmplări. Pentru a afla finalul poveștii, vă invităm sâmbătă, 9 aprilie, de la orele 18.30 și 21.00, să-i descoperiți pe acești simpatici „Cireșari” moderni cu spirit justițiar.

Din distribuție fac parte actorii Vasile Calofir și Florentina Țilea, ce prezintă cu naturalețe și farmec, tipologia pedagogului ce iubește natura, Cristian Păpușoiu, fost concurent Master Chef, în rolul bucătarului, Ionuț Achivoaie, Viorel Păunescu și Elias Ferkin, în rolurile braconierilor.

Despre experiența filmărilor ne povestește actorul Elias Ferkin: „Străjerii Deltei a însemnat continuarea unei aventuri, începute cu câțiva ani înainte, când am filmat primul Străjerii, în munți. Delta este o provocare pentru oricine, cu atât mai mult a fost pentru noi deoarece am stat împreuna trei săptămâni, ca într-o comunitate, ne-am gospodărit, am fost părinți pentru unii copii, prieteni și parteneri pe platoul de filmare.”

În regia lui Liviu Mărghidan, filmul „Străjerii Deltei” reprezintă, de altfel, o modalitate expresivă și percutantă, un îndemn, mai cu seamă, de a păstra mediul în care trăim curat și primitor. Nu numai pentru cei mici, ci mai ales pentru cei mari, de a ne îndrepta privirea către lucrurile care contează cu adevărat, care ne dau energie și voie buna. Vorbește, prin intermediul copiilor, despre nevoia de a lua atitudine, de a ne proteja natura, de a ne inspira din curajul și perseverența celor mici, care pun suflet și pasiune în fiecare lucru ce-l întreprind.

Distribuit de Follow Art Distribution, „Străjerii Deltei” poate fi vizionat la STAR Hotel Tulcea, în două proiecții speciale programate pentru 9 aprilie, orele 18.30 și 21.00, proiecții ce vor fi urmate de întâlnire cu echipa filmului.

Mergi la film, înscrie biletul pe www.followartdistribution.com/concurs și poți câștiga un super sejur cu familia în Delta Dunării, premiu oferit de Green Village 4* Resort, kit-uri de călătorie sau rucsaci personalizați cu sigla filmului. Concursul se va desfășura în perioada 01-24 aprilie 2022, iar premiile se vor acorda conform procedurii din regulamentul publicat pe site-ul www.followartdistribution.com.

Biletele se pot achiziționa online: https://eventbook.ro/film/bilete-strajerii-deltei-tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*