Festivitatea de deschidere a noului an școlar 2019 – 2020 la Seminarul Teologic Ortodox “Sf. Ioan Casian” din Tulcea

PS Visarion a participat la deschiderea noului an școlar la Seminarul Teologic. FOTO Episcopia Tulcii

Marți, 10 septembrie 2019, la Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar 2019 – 2020.

Manifestarea a debutat la ora 12.00 în prezența Preasfințitului Părinte Visarion, a reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean și a autorităților locale, a cadrelor didactice ale școlii, alături de ei aflându-se elevii și părinții lor.
A fost oficiată slujba de Te – Deum la deschiderea noului an școlar, după care, elevii și profesorii au fost binecuvântați prin stropire cu apă sfințită.

Preasfinția Sa a adresat un cuvânt arhieresc în deschidere a noului an, îndemnând pe elevi seminariști să iubească această școală vocațională, cartea, rugăciunea și slujbele Bisericii, să aibă o conduită morală demnă în societate și să cultive valorile fundamentale ale neamului nostru românesc.

Mesaje în deschiderea noului an școlar au mai fost adresate și din partea: Inspectoratului Școlar General, Primăriei Municipiului Tulcea și Poliției Municipiului Tulcea.

Cu deschiderea noului an școlar 2019 -2020, Seminarul Teologic Ortodox ,,Sf. Ioan Casian” din Tulcea a depășit un sfert de veac de existență și slujire a Bisericii și Școlii românești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*