Festivalul Minorităților Naționale „Serbările Deltei” se desfășoară de mâine în Tulcea și Sulina

Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” al Primăriei Tulcea

Primăria Municipiului Tulcea, Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, Consiliul Local Sulina, Primăria Orașului Sulina și Casa de Cultură Sulina, în parteneriat cu Ministerul Culturii, organizează în perioada 8-12 iunie 2022 a XX-a a Festivalul  Minorităților Naționale „Serbările Deltei”.

Festivalul se va desfășura după următorul calendar:

Tulcea

  • miercuri, 8 iunie, Piața Civică, ora 18.00: în spectacol Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei,” Georgeta Nichifor, Laura Mocăniță, Costel Atanasof, Laura Feraru (conducerea  muzicală este semnată de prof. Aurelian Croitoru, iar coregrafia și regia artistică de maestrul coregraf, Ștefan Coman), Elena Corina Badea, Nicolae Panciu. Vor fi interpretate cântece și jocuri ale minorităților naționale.
  • joi, 9 iunie, ora 18.00, Piața Civică: spectacol cu ansamblurile și formațiile invitate din județ și din țară.

Sulina

  • vineri, 10 iunie, pe faleza orașului, de la ora 20.00: spectacol cu ansamblurile și formațiile invitate din țară;
  • sâmbătă, 11 iunie, faleza orașului Sulina, de la ora 19.00, parada portului popular, iar de la ora 20.00 Spectacolul de gală.

„Festivalul are ca scop promovarea ansambluri de dansuri și grupuri vocale, considerând că în acest mod se poate aduce o contribuție la cunoașterea, dezvoltarea și perpetuarea culturii specifice minorităților naționale, reprezentând un factor de conservare și valorificare a valorosului patrimoniu imaterial din zona Deltei Dunării, zona fiind renumită prin numărul impresionant de etnii ce conviețuiesc în deplină armonie, de secole în acest spațiu”, a precizat maestrul coregraf Ștefan Coman, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*