Festivalul Internațional Multietnic al Păstoritului din Tulcea celebrează diversitatea culturală și tradițiile păstoritului în ediția a XX-a

Festivalul Internațional Multietnic al Păstoritului celebrează diversitatea culturală și tradițiile păstoritului. FOTO CJ Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat sâmbătă, 13 mai, la deschiderea oficială a Festivalului Internațional Multietnic al Păstoritului, ediția XX. Evenimentul, organizat cu sprijinul financiar al Consiliul Județean Tulcea, are loc în perioada 11 – 15 mai, la Sarighiol de Deal și în municipiul Tulcea.

Organizat de Asociația Culturală Aromână „Dor” din Sarighiol de Deal, festivalul găzduiește artiști din județul Tulcea, dar și din provinciile istorice ale României, respectiv din Balcani, acolo unde păstoritul a fost și a rămas una dintre ocupațiile importante ale oamenilor.

În cadrul festivalului, la Sarighiol de Deal au avut loc prezentarea și premierea lucrărilor înscrise la concursului național de creație literară, desen și fotografie, ediția a XI-a „Tradiții și obiceiuri de păstorit“. De asemenea, a fost organizată o expoziție gastronomică cu preparate specifice zonei.

Pe scenele din Sarighiol de Deal și municipiul Tulcea au evoluat ansambluri din județul Tulcea, printre care Sarighiol de Deal, Sarichioi, Cerna, Carcaliu, Ceamurlia de Jos, Jurilovca etc., dar și din alte județe, precum Vrancea, Maramureș, Constanța, Brașov, Olt, Bistrița Năsăud, Buzău.

În plus, la festival participă ansambluri din Bulgaria și Macedonia.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*