Festivalul Delta Waves Fest din Tulcea aduce măsuri de siguranță riguroase pentru participanți

Faleza „Ivan Patzaichin" din municipiul Tulcea. FOTO: CJ Tulcea

Municipiul Tulcea se pregătește să găzduiască, în perioada 28 – 30 iulie, Festivalul Delta Waves Fest, eveniment organizat cu ocazia inaugurării Falezei „Ivan Patzaichin”. Cu toate că se așteaptă un public numeros, organizatorii și autoritățile locale sunt hotărâți să asigure un eveniment plin de bucurie și, mai ales, sigur pentru toți participanții.

Pe toată perioada desfășurării activităților, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea va avea la fața locului un echipaj  cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD și o ambarcațiune din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, pentru asigura răspunsul operativ în orice situație de urgență.

De altfel, ISU „Delta” a luat măsuri preventive și vine cu o serie de recomandări esențiale pentru a preveni și gestiona eventuale situații de urgență. Astfel, în caz de incendiu, participanții sunt sfătuiți să evacueze calm și să respecte cu strictețe indicațiile forțelor de intervenție.

Pentru a asigura un mediu lipsit de pericole, fumatul în zone aglomerate și aruncarea neglijentă a țigărilor sunt complet interzise. Totodată, organizatorii au impus interzicerea aducerii în locul de desfășurare a activităților a oricăror substanțe inflamabile, iar deșeurile menajere trebuie să fie depozitate doar în locurile special amenajate în acest scop.

În scopul asigurării accesului rapid al echipajelor de intervenție, participanții sunt rugați să parcheze autovehiculele în zone care nu blochează căile de acces. Pentru situații de urgență, o linie directă și eficientă de comunicare este asigurată prin apelarea imediată a numărului unic de urgență 112.

Evenimentul se desfășoară în apropierea cursurilor de apă, iar pentru a evita incidente nedorite, organizatorii atrag atenția asupra măsurilor de siguranță necesare. Astfel, se recomandă evitarea scăldatului seara târziu sau în timpul furtunilor și vijeliilor. De asemenea, actele de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcție sunt complet interzise.

Pentru o experiență plăcută și lipsită de riscuri, este vital să se respecte întotdeauna recomandările administratorilor locurilor de agrement. Scăldatul în ape cu maluri abrupte, curenți puternici sau nămoluri trebuie evitat cu strictețe. În plus, persoanele care au consumat alcool sunt sfătuite să nu se aventureze în apă pentru propriul lor bine.

Pentru a se pregăti în eventualitatea unor situații de urgență, publicul poate accesa platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro sau poate descărca aplicația DSU gratuit din App Store și Google Play.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*