Festivalul de Muzică Populară „Florile Dobrogei”, de la Tulcea, a ajuns la ediția a V-a

Laureații ediției din 2019. FOTO Primăria Tulcea
Laureații ediției din 2019. FOTO Primăria Tulcea

Primăria municipiului Tulcea și Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei” organizează sâmbătă, 27 iunie, a V-a ediție a Festivalului – Concurs Interjudețean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”, la Satul Pescăresc, cu începere de la ora 11.00.

„Scopul acestei manifestări este descoperirea și lansarea de noi talente interpretative, de a stimula în rândul artiștilor amatori interesul pentru receptarea, păstrarea și punerea în valoare a creațiilor muzicale populare, a frumuseții portului popular dobrogean, de a sprijini comunitățile locale – cămine culturale, case de cultură, școli de specialitate, instituții de învățământ de specialitate, și pe interpreții din județele Tulcea și Constanța, care doresc să participe la păstrarea identității noastre locale și naționale”, au transmis reprezentanții Primăriei Tulcea.

Festivalul se adresează tuturor copiilor, tinerilor interpreți de muzică populară, dar și celor adulți care au slujit și doresc să slujească cu credință și devotament folclorul dobrogean.

Spre deosebire de anii precedenți, la ediția din 2020 nu vor participa grupuri vocale. De asemenea, Festivalul – Concurs Interjudețean de Muzică Populară „Florile Dobrogei” se va desfășura cu respectarea strictă a măsurilor de protecție în vigoare în contextul actual de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Pentru ediția aceasta s-au înscris: 36 de concurenți la categoria de vârstă 7-14 ani, 8 la categoria 15-18 ani și, respectiv, un concurent la categoria de vârstă peste 18 ani.

Anul trecut, managerul Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”, maestrul coregraf Ștefan Coman, declara pentru presă că observase în ultima perioadă un fenomen care l-a intrigat.

„Cu toate că folclorul câștigă din ce în ce mai mulți adepți în rândul copiilor și adolescenților, niciun festival de acest profil din județ nu venea în întâmpinarea acestora, respectiv a interpreților, fie că vorbim de soliști vocali, de grupuri vocale sau de instrumentiști. Ca atare, am organizat acum patru ani prima ediție a acestui festival – concurs care, din acest an (2019 – n.n.), este interjudețean, putând participa concurenți din toată Dobrogea. «Florile Dobrogei» se dorește a fi, totodată, și o etapă de preselecție pentru Festivalul Național de Interpretare a Muzicii Populare «Natalia Șerbănescu»”, a spus Ștefan Coman.

Juriul ediției din 2020 va fi format din președinte, prof. Maria Tănase Marin – doctor, interpret, dirijor, pedagog, producător și realizator de emisiuni TV, cercetător în muzica de folclor, și membri: prof. dr. Cristian Obrejan – dirijor al Orchestrei Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare dobrogene” al Centrului Cultural Județean „Teodor T. Burada” din Constanța; Cezar Colimitra – redactor, realizator programe Radio Constanța; prof. Ștefan Coman – maestru coregraf, manager al Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”; prof. Aurelian Croitoru – dirijor al Orchestrei Ansamblului Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

În contextul actual de prevenire a răspândirii noului COVID-19, precum și al normelor în vigoare, în cadrul Festivalului – Concurs Interjudețean de Muzică Populară „Florile Dobrogei”, toți cei care vor fi prezenți trebuie să respecte următoarele măsuri de protecție:

  • se va respecta distanța socială de minimum 1,5 metri;
  • toți cei prezenți vor avea asupra lor măști de protecție pe care le vor purta pe toată durata evenimentului;
  • se va accepta trierea observațională și termometrizarea la sosirea în locație;
  • persoanele care prezintă simptome de boală nu vor fi acceptate în cadrul evenimentului;
  • este strict interzisă crearea de situații accidentale care duc la formarea grupurilor spontane și nesecurizate de persoane;
  • se vor respecta cu strictețe marcajele și indicațiile date de organizatori.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*