Festivalul de film ANONIMUL 15 aduce Dobrogea mai aproape de publicul cinefil

Festivalul de Film Independent Anonimul

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării se alătură Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, unul din cele mai importante evenimente culturale din România.

Ajuns, în acest an, la cea de la 15-a ediție, festivalul va aduce din nou, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării, mii de participanți din întreaga lume, cineaști și cinefili dornici de a descoperi în același timp cele mai recente creații cinematografice și frumusețea sălbatică atipică, unică, a Rezervației Biosferei Delta Dunării.

„Pentru că Delta Dunării este singura rezervație din lume locuită de oameni, Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării va aduce, în acest an, un element de noutate: multiculturalismul dobrogean. La ANONIMUL 15 vor fi prezenți meșteri populari din mai multe localități ale județului Tulcea, iar publicul va putea, astfel, să înțeleagă și o parte din istoria acestor locuri, unde omul și natura au conviețuit în perfectă armonie, timp de sute de ani. Este o nouă formă de a prezenta destinația turistică Delta Dunării pentru vizitatorii români și străini, în cadrul unui eveniment unic prin conceptul care l-a făcut celebru. Sperăm ca prin această colaborare să-i facem curioși pe cineaști și pe cinefili, să viziteze Delta Dunării și Dobrogea de Nord, să descopere unicitatea acestor locuri cu istorie milenară. Dorim să anunțăm și o altă noutate, cu această ocazie, anume faptul că Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a făcut toate demersurile necesare pentru extinderea, ca durată și spațiu de desfășurare, a evenimentelor din cadrul Festivalului de Film ANONIMUL, începând cu ediția de anul viitor a festivalului, urmând să se facă proiecții de film și la Sulina, pe lângă cele de la Sfântu Gheorghe”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării.

Despre festival

Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL se desfășoară în luna august a fiecărui an, în localitatea Sfântu Gheorghe, foarte aproape de gura de vărsare în mare a brațului cu același nume al Dunării. Festivalul a avut, de-a lungul anilor, invitați foarte importanți din lumea filmului, regizori premiați la Festivalul de la Cannes, care au susținut masterclass-uri și au stat de vorbă cu publicul prezent la Festival. Printre aceștia se numără Istvan Szabo, Park Chan-wook, Peter Greenaway, Ken Loach, Krzysztof Zanussi, Nuri Bilge Ceylan, Michel Franco, sau producătorul nominalizat la Oscar, Matthew Cooke.

Cel mai recent film semnat Emir Baigazin, THE RIVER va avea premiera mondială la Festivalul de Film de la Veneția, la câteva săptămâni dupa prezența regizorului la ANONIMUL 15. Filmul a fost anunțat pe 25 iulie, în cadrul conferinței de presă susținute de Președintele Biennale di Venezia, Paolo Baratta și de directorul departamentului Cinema, Alberto Barbera, ca făcând parte din Competiția Orizzonti.

Emir Baigazin a debutat fulminant cu filmul HARMONY LESSONS, care a avut premiera în Competiția Oficială a Festivalului de Film de la Berlin 2013, unde a și câștigat Ursul de Argint pentru Contribuție Artistică Extraordinară pentru imaginea semnată de Aziz Zhambakiyev. Ursul de Argint a fost acordat de un Juriu condus de regizorul Wong Kar-wai, în același an în care Ursul de Aur a fost câștigat de Poziția copilului, în regia lui Călin Peter Netzer. În același an, HARMONY LESSONS a fost inclus în Competiția ANONIMUL 10 de către selectorul Ludmila Cvikova și s-a clasat pe locul 2 în preferințele spectatorilor exprimate prin vot.

Despre AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării este o organizație neguvernamentală, cu personalitate juridică, înființată în luma martie 2018, cu scopul de a promova și de a dezvolta, pe termen scurt, mediu și lung, Delta Dunării și Dobrogea de Nord. Membrii fondatori ai asociației sunt: Societatea Comercială „Complex Delta” S.R.L Tulcea, Societatea Comercială „Europolis” S.A. Tulcea, Societatea Comercială „Holbina – Trei Bibani” S.R.L. Bucureşti, Filiala Judeţeană Tulcea a „Asociaţiei Comunelor din România”, Societatea Comercială „Navlomar Maritime” S.R.L., Domnul Găină Cornel – Complex Cormoran, Domnul Ghinescu Dan – Complex Egreta Hidroturism, Domnul Ţibuleac Cătălin, Asociaţia Eco Delta Dunării formată din: Complex Green Village, Societatea Comercială Green Delta Tour S.R.L., Societatea Comercială Touring Delta S.R.L., Societatea Comercială Ibis S.R.L., Societatea Comercială Descoperă Delta Dunării S.R.L., Societatea Comercială Compania de Turism S.R.L. Ivan Patzaichin, toți fiind reprezentanți ai mediulului privat, operatori economici importanți din județul Tulcea. De asemenea, în această lună, asociația va primi noi membri, atât din sectorul privat, cât și autorități locale. În acest sens, deja există hotărârea de Consiliu Județean, cât și hotărârile de consilii locale Tulcea și Jurilovca, dar și discuții cu alți potențiali viitori membri ai AMDTDD, atât din sectorul privat, cât și Unități Administrativ-Teritoriale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*