Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbănescu” revine în Piața Civică din Tulcea

Natalia Șerbănescu. FOTO: Facebook Primăria Tulcea

Tulcea se pregătește să găzduiască cea de-a XI-a ediție a Festivalului – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbănescu”. Evenimentul va avea loc în perioada 22 – 24 iunie, în Piața Civică, și este organizat de Primăria Municipiului Tulcea în colaborare cu Ansamblul Artistic Profesionist „Baladele Deltei”.

În cadrul festivalului, talentați artiști amatori, soliști vocali și instrumentiști, cu vârste cuprinse între 9 și 40 de ani, vor concura pentru a impresiona juriul alcătuit din personalități proeminente din lumea folclorului și muzicii populare românești.

Competiția va debuta vineri, 22 iunie, la ora 19.00, cu secțiunea dedicată Concursului de interpretare. Participanții vor avea ocazia să își demonstreze talentul și să împărtășească frumusețea cântecelor populare autentice.

Sâmbătă, 23 iunie, de la aceeași oră, va avea loc Gala Laureaților, unde vor fi anunțați și premiați câștigătorii concursului. Evenimentul va fi o oportunitate de a celebra performanța artistică și de a aplauda talentele interpretative remarcabile.

Concurenții din această ediție provin din diverse zone etnofolclorice ale țării. În secțiunea I, destinată participanților cu vârste între 9 și 16 ani, s-au înscris 15 concurenți, iar în secțiunea II, dedicată celor cu vârste între 16 și 40 de ani, sunt înscrise 17 talente promițătoare. De asemenea, doi concurenți vor concura în categoria soliștilor instrumentiști.

Festivalul – Concurs Național de Interpretare a Muzicii Populare „Natalia Șerbănescu” reprezintă o ocazie unică de a celebra muzica tradițională românească și de a susține tinerii artiști talentați. Pe lângă competiția de interpretare, festivalul își propune să promoveze și să prezinte autenticitatea frumuseții costumului popular din diferite zone etnografice ale țării. Astfel, evenimentul are un scop nobil: acela de a rememora și transmite valorile etnografice românești către generațiile viitoare.

*

Natalia Șerbănescu este prima interpretă care a adus cântecul și costumul dobrogean pe scenă, devenind și cea mai cunoscută interpretă de folclor dobrogean. Pasiunea pentru muzică moștenit-o, de la tatăl său, care a fost solist de operă. Deși i se prezicea o carieră frumoasă de canto, Natalia Șerbănescu a ales muzica populară, de care s-a simțit legată spiritual. Alegerea s-a dovedit foarte inspirată, pentru că în scurt timp a devenit o apreciată interpretă a muzicii dobrogene (sursă: folclor-romanesc.ro).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*