Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca va avea loc în zilele de 21 și 22 septembrie

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca. FOTO Adrian Boioglu

Așteptarea a luat sfârșit: Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca, cel mai mare festival din Dobrogea de Nord, va avea loc anul acesta în zilele de 21 și 22 septembrie!

Festivalul se va desfășura în cele două porturi din localitatea Jurilovca, scena urmând a fi amplasată în portul nou, ca și în 2023.

Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca a început în 2009 și a crescut de la an la an, ajungându-se, anul trecut, la un număr de peste 144.000 de participanți în cele două zile ale festivalului.

Scopul principal al festivalului este promovarea tradițiilor locale, a zonei lagunare Razelm-Sinoe, a gastronomiei specifice și a destinației turistice Jurilovca.

„Festivalul Borșului Lipovenesc a devenit emblema comunei Jurilovca și este un eveniment emblematic pentru toată Dobrogea.

Încă de la începutul anului am primit foarte multe întrebări, de la turiști, dar și de la oamenii comunei, despre data desfășurării festivalului în acest an. A fost mai greu să luăm o decizie, din cauza calendarului electoral, dar, până la urmă, am ales penultimul week-end din septembrie, pentru a nu ne îndepărta prea mult de datele tradiționale de desfășurare a festivalului. Lucrăm încă la programul artistic și la o serie de surprize, cum ne-am obișnuit vizitatorii în fiecare an. Sper ca și anul acesta să organizăm o ediție reușită”, a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca și inițiator al Festivalului, cu 15 ani în urmă.

Mai multe detalii despre Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca vor fi comunicate la finalul lunii iunie 2024.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*