Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca are loc în zilele de 31 august și 1 septembrie

Consiliul Județtean Tulcea a organizat conferința de lansare a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat miercuri, alături de vicepreședintele Petre Badea, primarul comunei Jurilovca, Eugen Ion și managerul FLAG Delta Dunării, Valentin Moldoveanu, la conferința de lansare a celei de a doua ediții a Festivalului Borșului Lipovenesc de Jurilovca (31 august – 1 septembrie 2019).

Proiectul festivalului este finanțat prin Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime 2014-2020 (valoare finanțare nerambursabilă – 966,450.00 lei cu TVA), prin Măsura 3 „Promovarea bunăstării sociale, a inovarii și a patrimoniului cultural al zonei” din cadrul implementării strategiei de dezvoltare locală a Asociației – Grup Local pentru Pescărie Durabilă în Delta Dunării, beneficiar fiind Comuna Jurilovca.

“Acest eveniment a fost creat de Eugen Ion, de pe vremea când nici nu era primar. Inițiativa a pornit prin eforturi proprii, din dorința de a-și promova localitatea în care își desfășura activitatea. Inițiativa s-a extins, a avut succes, a dat Dumnezeu să ajungă și primar și să dezvolte acest eveniment, unul între primele trei evenimente majore pe zona de cultură și tradiții din județul nostru. Faptul că a știut să-și gestioneze foarte bine evenimentul, inclusiv sursele de finanțare, este doar meritul lui. Faptul că Jurilovca a ajuns să arate ca în prezent este de felicitat, de asemenea. Cred că domnul primar nu se va opri aici iar localitatea va avea o dezvoltare benefică din punct de vedere al turismului tulcean. Nu degeaba comuna a fost desemnată destinație europeană de excelență, nu degeaba Jurilovca a devenit sat cultural al României în anul 2015, nu degeaba oamenii care trec prin Jurilovca se întreabă ce se întâmplă în satul acesta de arată așa bine“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

“Deja la nivel național se știe că la Jurilovca se pregătește cel mai bun borș de pește dar și în cantitatea cea mai mare, ținând cont că, în anul 2018, am pus la dispoziția participanților un număr de 20.000 de porții. Anul acesta, vom avea 30.000 de porții pregătite, determinat și de faptul că se organizează excursii pe pachete pe traseul București-Jurilovca, tocmai pentru a participa la acest eveniment. Vorbim de 5 tone și jumătate de pește și nu vorbim de pește de import, ci de achiziție de pește din zonele noastre. La acestea se adaugă și 35 de standuri numai cu produse alimentare“, a declarat primarul Eugen Ion.

Proiectul „Festivalul Borșului Lipovenesc de Jurilovca” privește organizarea a trei ediții ale Festivalului, precum și publicarea și distribuirea unei Cărți de bucate bilingvă cu rețete tradiționale din gastronomia deltaică în câte 500 de exemplare la fiecare ediție.
Programul artistic din acest an al festivalului cuprinde recitaluri susținute de Lidia Buble, Andra, Radu Captari, Valentin Sanfira, Georgiana Mariana Chiriță, alături de ansambluri locale lipovenești.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*