Faza județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență, la start chiar și pe ploaie

Faza județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență. FOTO: ISU Tulcea

După doi ani de pauză, s-au reluat concursurile serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, miercuri, 8 iunie, are loc, pe stadionul „Cozma Zaiț”, etapa județeană a Concursurilor Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență.

La start, s-au prezentat șase Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență, respectiv SVSU Jijila, SVSU Valea Nucarilor, SVSU Luncavița, SVSU Topolog, SVSU Nufăru, și SVSU Turcoaia. De asemenea, echipajelor de pompieri voluntari li s-au alăturat și două echipaje de lucrători ai Serviciilor Private pentru Situații de Urgență, municipiul Tulcea – SPSU „Rivergate” Tulcea și SPSU „Vard” Tulcea.

Dintre obiectivele concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență, enumerăm pe cele mai importante:

  • dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor și a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenție în situații de urgență;
  • evaluarea nivelului de pregătire a capacității de intervenție a serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență;
  • popularizarea, în rândul cetățenilor, a unor aspecte din activitățile desfășurate de serviciile voluntare și private pentru situații de urgență;
  • dezvoltarea și îmbunătățirea relațiilor de colaborare între serviciile voluntare și private pentru situații de urgență.

Probele de concurs sunt – Pista cu obstacole pe 100 de metri, Ștafeta 4 x 100 de metri și Dispozitivul de intervenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*