VIDEO Farul Vechi din Sulina va fi reabilitat cu fonduri europene

Farul Vechi de la Sulina. FOTO ICEM Tulcea
Farul Vechi de la Sulina. FOTO ICEM Tulcea

Farul Vechi din Sulina intră în cele din urmă în reabilitare, Consiliul Județean Tulcea identificând o sursă de finanțare pentru acest monument.

Consiliul Judeţean Tulcea, în parteneriat cu Consiliul Provinciei Vest – Agder (Norvegia), Autoritatea Regională din Castilla y Leon (Spania), Regiunea Molise (Italia), Consiliul Comitatului Donegal (Irlanda), Institutul de Cercetare Clue+ (Universitatea Vrije Amsterdam – Olanda) și Organizația Civilscape (Utrecht – Olanda), implementează proiectul HERICOAST „Managementul patrimoniului cultural de coastă”.

Pentru indeplinirea obiectivului general al proiectului, Consiliul Judeţean Tulcea a identificat oportunitatea reabilitării Muzeului Farul Vechi Sulina (monument istoric clasat în LMI a jud. Tulcea (2015), nr. 541, cod TL-II-m-A-06023), pe baza Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții – DALI, finanțată prin HERICOAST.

În acest context favorabil a fost posibilă depunerea cererii de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 5, Prioritatea de investiţii 5.1 – proiectul „Punerea in valoare a potențialului istoric prin restaurarea si conservarea obiectivului Farul Vechi Sulina, județul Tulcea”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*