Faleza municipiului Tulcea va purta numele marelui campion olimpic Ivan Patzaichin

Faleza municipiului Tulcea va purta numele marelui campion olimpic Ivan Patzaichin. FOTO CJ Tulcea

Faleza municipiului Tulcea va purta numele marelui campion olimpic Ivan Patzaichin. Decizia a fost luată în forul legislativ al Județului Tulcea, în cadrul ședinței ordinare care a avut loc joi, 30 septembrie 2021, la sala Mihail Kogălniceanu a Consiliului Județean Tulcea.

În unanimitate, consilierii județeni au votat pentru atribuirea denumirii „Ivan Patzaichin“ falezei municipiului Tulcea.

„Ivan a declarat în nenumărate rânduri că dorește să-și pună la dispoziție numele pentru a contribui ca Tulcea să devină, pe harta internațională, o destinație specială pentru amatorii de vâslit în natură și mai ales pentru iubitorii de caiac-canoe. A îndemnat întotdeauna ca practicarea sportului să se îmbine cu natura, iar Delta este locul ideal pentru acest lucru. Este încă un motiv pentru care Ivan credea că Delta poate și trebuie să devină „Regina ecoturismului“, un loc unic pentru iubitorii de vâslit în natură. (…) dacă numele lui poate ajuta să mobilizeze lumea politică și administrativă, comunitatea de business și poate inspira o nouă generație, îndeplinirea acestora ar fi cel mai frumos mod de a onora un om de anvergura lui Ivan și dragostea lui pentru Tulcea“, se arată într-o adresă semnată de Ivona Patzaichin, fiica multiplului campion și reprezentanții Asociației Ivan Patzaichin – Mila 23.

„Ivan Patzaichin a fost cel mai mare sportiv născut în inima Deltei Dunării, dar pentru noi, tulcenii, a fost chiar mult mai mult de atât: a fost un model de modestie, respect și bun simț, un reper pentru toate generațiile (de sportivi, dar nu numai), un ambasador pentru județul și țara noastră. Toți cei care au avut onoarea de a-l cunoaște pot spune cu sinceritate că sunt norocoși să fi fost contemporani cu un campion de asemenea valoarea morală și profesională. Pentru a marca apartenența multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin la spațiul deltaic, detaliu asupra căruia marele sportiv tulcean a insistat de fiecare dată când i s-a oferit ocazia, am identificat oportunitatea atribuirii denumirii „Ivan Patzaichin“ falezei municipiului Tulcea. Ivan Patzaichin s-a mândrit întotdeauna cu originile sale, a povestit tuturor despre copilăria sa în satul Mila 23 din Delta Dunării, iar după retragerea din activitatea sportivă de performanță s-a întors aici, „acasă“ pentru a promova un mod de viață sănătos și respectuos cu mediul înconjurător, motiv pentru care îi vom fi veșnic recunoscători“, a transmis președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*