Expoziție tehnică în Parcul Monumentul Independenței din municipiul Tulcea

Expoziția Mozaic Tehnic – Obiecte de referință din patrimoniul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea și Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași vă invită marți, 11 iunie, la ora 11.00 la vernisajul expoziției Mozaic Tehnic – Obiecte de referință din patrimoniul Muzeului Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”.

Evenimentul are loc în cadrul Muzeului de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentul Independenței, Tulcea. Expoziția aduce în atenția publicului tulcean piese specifice patrimoniului tehnic și documentar din domeniile: înregistrarea și redarea sunetului, telefonie, radiorecepție, fotografie și tehnică fotografică, orologie, meteorologie, aviație, aparate de uz casnic, computere.

Un loc aparte îl ocupă exponatele foto-documentare care ilustrează memoria savantului Ștefan Procopiu, patronul spiritual al muzeului ieșean. Prin tematica abordată, propunem vizitatorilor o secvență din aventura cunoașterii și progresului tehnic, redând o imagine convingătoare prin diversitatea patrimoniului expus.

Expoziția va putea fi vizionată în Tulcea, în perioada 11 iunie – 30 octombrie, la Muzeul de Istorie și Arheologie din Parcul Monumentului, de marți până duminică, între orele 9.00 – 17.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*