Expoziția „Urme ale istoriei turce“, la Muzeul de Artă din Tulcea

Expoziția „Urme ale istoriei turce“, la Muzeul de Artă. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a participat luni, 11 iulie, la Muzeul de Artă, la lansarea expoziției „Urme ale istoriei turce“, acțiune organizată de Uniunea Democrată Turcă din România, Sucursala Tulcea, cu sprijinul Centrului Cultural Turc Yunus Emre Constanța.

La evenimentul care a beneficiat de prezența Excelenței Sale Doamna Füsun Aramaz, Ambasadorul Republicii Turcia în România, au mai participat primarul municipiului Tulcea, Ștefan Ilie, precum și deputații George Șișcu și Iusein Ibram.

„Este o onoare pentru mine să fiu astăzi alături de dumneavoastră de Kurban Bayram. Având în vedere subiectul întâlnirii, „Urme ale istoriei turce în Dobrogea“, trebuie menționat că cea mai mare comunitate de turci trăiește în Dobrogea. Aș vrea să vorbesc și despre relații interumane ale etnicilor turci cu celelalte etnii, toate trăind în armonie, inclusiv în orașul Babadag, unde am foarte mulți prieteni din etnia dumneavoastră. Cu toții suntem bucuroși să trăim într-o armonie desăvârșită, aceasta fiind o urmă pe care istoria turcă a lăsat-o în această zonă.

O astfel de conviețuire multietnică a transformat această provincie într-un adevărat „Muzeu în aer liber” şi într-un „Model de conviețuire”, dincolo de hotarele României, chiar şi pentru Europa întreagă, dacă nu şi pentru restul lumii, în general.

Vă mulțumim, dragi etnici turci conviețuitori, pentru că ați fost și ne sunteți alături, contribuind la conservarea și dezvoltarea acestui frumos mozaic multicultural care este județul Tulcea“, a declarat vicepreședintele Mihai Huleni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*