Exercițiul „Mărășești – 22.2″: dislocare de forțe și mijloace tehnice în Poligonul Babadag din Tulcea

Exercițiu militar în Poligonul de la Babadag
Exercițiu militar în Poligonul de la Babadag

În cadrul exercițiului „Mărășești-22.2″, planificat în perioada 10 octombrie – 21 octombrie în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag din județul Tulcea, începând cu ziua de 4 octombrie se realizează dislocarea forțelor și mijloacelor tehnice din cazărmile de dispunere în poligon. „Mărășești 22.2” este un exercițiu de comandament în teren cu trupe și trageri de luptă.

Potrivit MApN, cei aproximativ 800 de militari participanți vor executa antrenamente care includ trageri cu muniție reală, deplasări în câmpul tactic, acordarea primului ajutor în zona de operații precum și exersarea procedurilor de comandă și control la nivelul subunităților.

Exercițiul „Mărășești” se desfășoară anual pe teritoriul României și are ca obiective perfecționarea deprinderilor privind folosirea armamentului și tehnicii din dotare, creșterea capacității de rezistență și acțiune la efort în mediu operațional ostil, îmbunătățirea capacității de reacție în cadrul unor scenarii cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă, precum și creșterea interoperabilității cu partenerul strategic dislocat la Baza 57 Aeriană din Mihail Kogălniceanu, menținerea capabilității de dislocare și instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil în vederea cooperării militare multinaționale.

Aproximativ 800 de militari români și americani, cu peste 100 de mijloace tehnice, se instruiesc în comun, în perioada 10 – 21 octombrie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă din Babadag, județul Tulcea, în cadrul exercițiului „Mărășești 22.2″.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*