Exercițiul „Riverine Spartan 23”, instrucție în Delta Dunării

Exercițiu militar în Delta Dunării. FOTO Forțele Navale

Vedeta blindată 176 „Rahova” și peste 150 de infanteriști marini de la Regimentul 307 Infanterie Marină „Heracleea” au desfășurat în teren și pe Fluviul Dunărea, în perioada 30 iunie – 5 iulie, Exercițiul „Riverine Spartan 23”.

Infanteriștii marini și echipajul vedetei blindate au exersat, în nordul Dobrogei, conform unui scenariu fictiv, acțiuni tactice ofensive pentru blocarea și neutralizarea desantului aerian al inamicului debarcat în zona lagunară Razelm-Sinoe, precum și secvențe de apărare a infrastructurii critice din Delta Dunării împotriva unor acțiuni ale forțelor aeropurtate agresoare din zona de coastă.

Pregătirea infanteriștilor marini are ca scop creșterea nivelului de reacție imediată în executarea acțiunilor tactice terestre, fluviale și amfibii, în scopul apărării și asigurării securității zonei costiere și a elementelor de infrastructură critică din aria de responsabilitate.

De asemenea, subunitățile de infanterie marină mai pot fi angajate și în operații în sprijinul păcii, operații de evacuare a necombatanților, în acțiuni de combatere a amenințărilor neconvenționale (terorism și piraterie) și în operații de asistență umanitară (în mediul maritim).

Regimentul 307 Infanterie Marină se instruiește pentru implementarea capabilităților pentru operații amfibii, în conformitate cu standardele NATO şi ale infanteriei marine din armatele țărilor aliate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*