Exercițiu de amploare al pompierilor tulceni în Babadag

Exercițiu de amploare al pompierilor în Babadag. FOTO ISU Tulcea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea a desfășurat în cursul zilei de ieri, 20.11.2023, un exercițiu de antrenament cu forțe și mijloace în teren, privind intervenția în cazul izbucnirii unui incendiu în localitatea Babadag.

Conform scenariului, prin apel la numărul unic de urgență 112 a fost anunțat faptul că a izbucnit un incendiu la o hală de producție a mobilei, cu pericol de propagare la un alt obiectiv de interes.

Către locul intervenție s-a deplasat, de urgență, un echipaj din cadrul Stației de Pompieri Babadag, cu o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

În urma recunoașterii în teren, pompierii militari au solicitat în sprijin alte două autospeciale de stingere, o autospecială de transport victime multiple, un container căutare – salvare, un echipaj SMURD și un Post Medical Avansat.

Având în vedere numărul persoanelor implicate, pentru gestionarea optimă a misiunii de răspuns, la nivelul judeţului Tulcea a fost activat Planul Roșu de intervenție și a fost mobilizată, de urgență, gruparea operativă de la nivelul inspectoratului.

La fața locului au fost dislocate și forțe din cadrul instituțiilor cu funcții de sprijin în gestionarea unei astfel de situații de urgență și echipaje din cadrul Substației de ambulanță Babadag, fiind instalat și un  punct de comandă pentru coordonarea forțelor de intervenție.

Pompierii tulceni au intervenit simultan pentru evacuarea a 11 persoane, cu diverse traumatisme, surprinse de incendiu în interiorul clădirii și pentru localizarea și lichidarea incendiului.

Victimele evacuate au fost preluate  și  predate Punctului Medical Avansat, în vederea evaluării și transportului la o unitate spitalicească de primiri urgențe.

Din nefericire, una dintre victimele surprinse de incendiu prezenta leziuni incompatibile cu viața, personalul medical prezent la fața locului constatând decesul.

În această activitate complexă au fost angrenați 37 de ofițeri și subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, personal din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Poliției Locale Babadag, Serviciului de Ambulanță Județean, personal din cadrul UPU SMURD, un reprezentant din cadrul Direcției de Sănătate Publică Tulcea, personal din cadrul Rețele Electrice Dobrogea S. A și 16 voluntari.

Astfel de exerciții se desfășoară periodic, urmărindu-se nivelul de pregătire a personalului din structurile de intervenție.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*