Exercițiu al pompierilor tulceni în zona Frigorifer din Șantierul Naval Tulcea

Exercițiu al pompierilor tulceni în zona Frigorifer din Șantierul Naval Tulcea. FOTO: ISU Tulcea

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea au desfășurat în cursul zilei de vineri, 18 noiembrie, un exercițiu cu forțe și mijloace de recunoaștere și intervenție pe platforma industrială a unei societăți cu risc chimic.

Scenariul care a stat la baza acestui exercițiu, a constat în simularea unui incendiu cu degajări mari de fum la un post trafo și o avarie la stația de pompare a amoniacului. În urma presupusul accident, au rezultat patru victime.

„În acest exercițiu au fost mobilizate două autospeciale de stingere, o autospecială de salvare de la înălțime, un echipaj CBRN și un echipaj SMURD. De asemenea, la fața locului au fost prezente și un echipaj SAJ, un echipaj al IPJ Tulcea și un echipaj al Jandarmeriei”, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Astfel de antrenamente se desfășoară periodic și au ca scop verificarea și perfecționarea capacității de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență, modalitatea de evacuare, salvare și protejare a persoanelor surprinse în medii ostile, precum și modul de altare a forțelor și cooperare a instituțiilor cu responsabilități în cazul unor astfel de accidente.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*