Exercițiu al ISU Tulcea la Mila 23. Conform scenariului a avut loc un accident naval

Exercițiu ISU Tulcea la Mila 23. FOTO ISU Tulcea

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Tulcea au organizat un exercițiu la Mila 23, iar conform scenariului a avut loc un accident naval.

Potrivit planului de intervenție, un echipaj de stingere și un echipaj SMURD, din cadrul Pichetului de pompieri Nave Operative Crișan s-au deplasat în timp operativ către locul de producere a accidentului.

La fața locului au fost dislocate și forțe din cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență Crișan, Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Autoritatea Navală Română și Administrația Fluvială a Dunării de Jos.

“La sosirea echipajelor de intervenție, acestea au constat că este vorba despre un accident naval, în care au fost implicate patru persoane, dintre care o persoană cu atac de panică, o persoană cu multiple traumatisme și două persoane dispărute.

Persoana rănită a fost preluată de către echipajul SMURD, care i-a  acordat primul ajutor medical calificat. Fiind vorba și de două persoane dispărute, pentru a demara căutările, a fost solicitat,  în sprijin și un echipaj din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea, cu o ambarcațiunea SAR tip Targa.

În urma executării misiunilor de căutare, persoanele au fost găsite în viață, acesta fiind un caz fericit, și transportate către punctul de acordare a primului ajutor medical de la nivelul ambulanței SMURD, suferind de o ușoară hipotermie.

Pe timpul intervenției a fost solicitat și sprijinul echipajelor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Tulcea și Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea.

Totodată, scenariul exercițiului a fost unul complex, incluzând și elemente surpriză, cum ar fi izbucnirea unui incendiu produs în urma unui scurtcircuit electric la instalația ambarcațiunii dar și scurgeri de combustibil, pentru a testa capacitatea de adaptare a forțelor de intervenție la situații neprevăzute.

Din fericire, acesta a fost scenariul unui exercițiu, dar în ultima perioadă, pe raza județului Tulcea au existat asemenea accidente care, de cele mai multe ori, s-au soldat cu pierderi de vieți omenești” – ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*