EXCLUSIV VIDEO Scandal între un polițist și primarul comunei tulcene Pardina. “Aici e la fel ca la Caracal”, susține primarul care e acuzat de polițist că a condus în stare de ebrietate

Primarul din Pardina, Dumitru Pocora, discutând cu polițiștii de frontieră. FOTO Captură video

Scandal în județul Tulcea între reprezentanții a două instituții publice. Este vorba de primarul din Pardina și un polițist aflat în timpul liber care se acuză reciproc de încălcarea legii, în gura mare, pe o stradă din localitate. O parte din discuție a fost înregistrată cu telefonul de către polițistul implicat în scandal. Imaginile au fost trimise pe adresa redacției Tulcea NEWS și vi le prezentăm în exclusivitate. 

Din discuțiile ce apar în filmări reiese faptul că primarul din Pardina, Dumitru Pocora ar fi condus mașina Primăriei, un Duster și a coborât în fața porții unui localnic unde a început scandalul. Autorul filmării îl acuză pe primar că s-ar fi aflat în stare de ebrietate. Agentul Daniel Fluieraru de la Postul de poliție Pardina este acuzat de primar că nu se ocupă de sesizările primite și că ar ține partea infractorilor, Pardina fiind „un alt Caracal“.

Așa cum era normal, jurnaliștii Tulcea NEWS l-au contactat telefonic pe primarul Dumitru Pocora pentru un punct de vedere asupra celor întâmplate. Șeful administrației locale din comună a refuzat să comenteze situația sesizată.

„Nu vă cunosc. Veniți aici la Pardina să faceți reportaj să vedeți cum e la fel ca la Caracal“, sunt singurele cuvinte ale lui Dumitru Pocora, care a mai lăsat să se înțeleagă că el nu consumă băuturi alcoolice.

Momentul a fost surprins de un echipaj al Poliției de Frontieră care trecea întâmplător prin zonă. Oamenii legii au coborât din mașină și au asistat la schimbul de replici dintre cele două părți.

„În data de 9 august, în jurul orei 23.00, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina, județul Tulcea, aflându-se în misiune specifică de supraveghere a frontierei de stat în zona de competență, au observat pe o stradă din comuna Pardina, mai multe persoane că se aflau într-un conflict verbal. Polițiștii au identificat persoanele implicate, fiind vorba de  patru bărbați cu vârste cuprinse între 19 și 51 de ani și o femeie de 45 de ani, care locuiau în două imobile din zonă, fiind vecini.

Polițiștii de frontieră au reușit să aplaneze conflictul, persoanele implicate fiind avertizate verbal. De asemenea menționăm faptul că în urma acestui conflict, persoanele implicate nu au depus nici o reclamație la instituția noastră.“, au declarat reprezentanții Gărzii de Coastă Constanța.

Redacția Tulcea NEWS a solicitat un punct de vedere oficial și din partea IPJ Tulcea. Reprezentanții instituției au refuzat inițial să comenteze în lipsa unei adrese oficiale. După ce a primit adresa oficială, conducerea IPJ Tulcea a transmis următorul punct de vedere:

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea s-a dispus declanșarea cercetării prealabile cu privire la implicarea în eveniment a agentului de poliție, care, la acel moment se afla în timpul său liber“, semnat de șeful IPJ Tulcea, comisarul șef de poliție Dumitru Grădinaru.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*